KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ:  2038 Yılında Bakanlığa Teslim Edilecek

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ: 2038 Yılında Bakanlığa Teslim Edilecek

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin birinci yıl dönümü kutlamaları, önemli açıklamaların yapıldığı etkinliklerle gerçekleşti. Şehir Hastanesi Başhekimi Bahri Elmas, yapmış olduğu açılış konuşmasında Kocaeli Şehir Hastanesi’nin 2038 yılında Sağlık Bakanlığı’na teslim edileceğini duyurdu ve hastanenin başarısını, geleceğe yönelik vizyonunu anlattı.

Kocaeli Şehir Hastanesinin açılışının birinci yıl dönümü nedeniyle, Kocaeli Valiliği tarafından gerçekleştirilen etkinliklere Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan ve birçok üst düzey yetkili ile sağlık çalışanları katıldı.

"2038'DE TESLİM EDİLECEK"

Kocaeli Şehir Hastanesi Başhekimi Bahri Elmas, "Büyük eserler büyük hayallerin ürünüdür. Bu söz, en iyi şehir hastanelerine uyuyor. Cumhurbaşkanımız açıkladığında 'olabilir mi?' demiştik. Büyük hayaller gerçekleşebiliyormuş. Bunun için vizyon gerekiyormuş. 21 hastaneden bir tanesi de Kocaeli Şehir Hastanemiz. Nisan ayından itibaren hasta kabulü yapılıyor. Hastanemiz 4 ana birimden oluşuyor. Kamu Özel İşbirliği Modeli ile hayata geçirilen hastanelerimiz yaklaşık 30 yıl içerisinde bakanlığa teslim edilecek. Kocaeli Şehir Hastanesi de 2038 yılında Sağlık Bakanlığı’na teslim edilecek."

"20 İLDEN HASTA ALDIK"

Elmas, konuşmasında hastanenin performansından bahsederek "3 kademeli bir yönetimimiz var. 643 hekim kadromuz var. 63 ameliyathanemiz var. Yanık Merkezimiz ile çevre illere de hizmet veriyoruz. 20 farklı ilden hasta almışız. En fazla hasta ise Sakarya ve Düzce’den gelmiş. 22 kişiyiz idare olarak. Vefakar bir şekilde işimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İletişim çağındayız. Hastalarımızla elektronik kanallar üzerinden iletişim kuruyoruz. Hedeflerimiz var. Hasta ve çalışan memnuniyetini artırmak istiyoruz. Akademik kadrolarımızı güçlendirmek istiyoruz. Sosyal projelerde rol almak istiyoruz.”

"PEHLEVAN: KOCAELİ'NİN YÜZ AKI"

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, hastanenin inşasında yer aldığı süreçleri anlattı: "Projenin imzalanma aşamasında İstanbul'da bulunma şansına sahip oldum. İlk olarak önceki açılmış hastanelerinin tecrübesini görmek için gitmediğimiz şehir hastanesi kalmadı. Binanın depreme hazırlık konusunda olağanüstü koşullara hazır olarak tasarlanmıştır. Yeni çalışma arkadaşlarımız aramıza katılacak. Şehir Hastanesi Kocaeli’nin yüz akı olma yolunda ilerliyor.”

"UÇAN: EN NİTELİKLİ YAPILAR"

Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Rıza Uçan ise , şehir hastanelerinin önemini vurgu yaparak "Sağlık Bakanlığı’nda 1 ay önce göreve başladım. Kurumu tanıyarak neler yapılabilir çabası içerisindeyiz. Şehir Hastaneleri, mühendislik anlamında en nitelikli yapılardan oluşuyor. Depreme karşı dayanıklılık konusunda izolatörlü sistemlerin kullanıldığını görüyoruz. Çıta öyle bir seviyeye çıktı ki özel hastane yerine tercih edilir oldu. Bu mekansal değişimle ilgili değil sadece. Hocalarımızla da ilgili. Birinci yılımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

"HÜLAGÜ: AKSAKLIKLARI ÇÖZÜYORUZ"

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, hastanedeki aksaklıkların üstesinden geldiklerini ifade ederek "Şiarımız insanı yaşat ki devlet yaşasın. Zaman zaman aksaklıklar yaşandı hastanemizde. Bu konuda Kocaeli Valimizle iletişime geçerek aksaklıkları çözüyoruz. Ulaşım konusunda ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'a teşekkür ediyorum. Birinci yıl dönümünün hayırlı olmasını diliyorum."

"VALİ YAVUZ: BÜYÜK YATIRIM"

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sağlık alanında yapılan büyük yatırımların önemine değinerek "Görevinin 35. yılında olan bir kardeşiniz olarak sağlıkta çok sıkıntılı süreçler yaşadık. Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde sağlıkta çok büyük yatırımlar yapıldı. Sizlerin pandemi dönemi dahil yapmış olduğunuz hizmetler için çok teşekkür ediyorum. Bu tesisin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Konuşmalar sonrasında hastanenin açılışının 1. yıl dönümü nedeniyle pasta kesildi.

4.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.