Kocaeli Salepine kavuştu

Kocaeli Salepine kavuştu

2021 Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında, tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla, Kocaeli İl Tarım Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeler arasında yer alan “Kocaeli Salepine Kavuşuyor” projesi, Körfez’de hayata geçirildi.

2021 yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi kapsamında, Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü ile Körfez İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Kocaeli Salepine kavuşuyor " projesi Körfez İlçesinde yapılan dikim ile hayata geçti. Dikim programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcı,  Kocaeli Tarım İl Müdür Yardımcısı Aykut Sami Ünal, il ve ilçe müdürlüğü personeli ile muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

 

MAYISTA HASAT VAR

Körfez Alihocalar Köyünde gerçekleştirilen dikim programı ile yaklaşık 800 m2’lik alanda Toplam 60 kg ( 7200 ) salep toprakla buluşturuldu. Tüm giderleri bakanlık tarafından karşılanan ve toplam 29 bin TL ile hayata geçirilen proje ile Kocaeli’nde ilk defa Salep dikim denemesi yapıldı. Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsün den sağlanan orchis sancta ve serapias ile vomeracea türlerinin dikimi Dikenli ve Alihocalar köyünden Sefer Güngör’e ait arazide yapıldı. Dikim yapılan alanda gerçekleştirilecek incelemeler ile Mayıs sonunda hasat yapılacağı ve denemenin sonucunun çiftçiler ile paylaşılacağı öğrenildi.

 

ekim-(2).jpg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.