Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği, Emine Şenlikoğlu’nu kınadı

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği, Emine Şenlikoğlu’nu kınadı

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Adına açıklama yapan Taylan Katak, Emine Şenlikoğlu’nu kınadı.

Açıklama şöyle:

‘’Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği olarak, yazar sıfatı taşıyan Emine Şenlikoğlu isimli şahsı kınıyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kırmızı çizgimizdir. Onun ilke ve devrimleri, yolumuzu aydınlatan asla sönmeyecek meşaledir.
Bu aziz millettin değerleriyle hesaplaşma aymazlığına düşmeyin. Türk Devletinin ve Türk Cumhuriyetinin kurucu iradesine hakaret etmek, yüce Türk Milletine hakarettir. Bunu kabul etmeyiz, sineye çekmeyiz.
Türk dilinin, Türk kültürünün ve Türk varlığının teminatı Türk Devletidir. Bu şanlı devlet, Yahudiler tarafından değil kadim Türk Milleti tarafından kurulmuştur. Aksini iddia etmek gaflet, dalâlet ve hatta hıyanettir.
Coğrafyamızın ve dünyanın içinden geçtiği zorlu süreçler göz önüne alındığında, ülkemizin bu ateş çemberinde güçlü kalabilmesinin yolu birlik ve beraberlikten geçmektedir.

İPLERİ EMPERYALİSTLERİN ELİNDEDİR
Bu milletin değerlerine söven, kurucu iradeye çamur atan, birlik ve beraberliğimizi hedef alan zihniyetin kökü dışarıda; ipleri emperyalistlerin elindedir.
Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları, etkinliklerine davet ettikleri kişileri dikkatli seçmelidirler. Birlik ve beraberliğimize zarar verecek kişileri etkinliklere davet etmemelidirler.
Biz gerek Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği olarak gerekse paydaşı olduğumuz Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği olarak, söz konusu vatansa gerisi teferruattır, anlayışına sahibiz. Milli ve insani konularda her görüşten kişiyle aynı safta yer alırız. Ancak duruşumuz nettir. Kırmızı çizgilerimizden ödün vermeyiz. Değerlerimize hakareti kabul etmeyiz.
Ülkemizin kutuplaşmaya değil bütünleşmeye, ayrışmaya değil birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sanatçı duyarlılığı ve vatansever hassasiyeti ile ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz.
Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileriyiz.’’

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.