Kocaeli polisi 3 faili meçhul cinayeti birden aydınlattı

Kocaeli polisi 3 faili meçhul cinayeti birden aydınlattı

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Dedektifleri faili meçhul olarak ele aldıkları son dosyada, 2 si İstanbul, 1’i Kocaeli’nde 3 ayrı faili meçhul dosyayı çözdü.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Dedektifleri,  yaklaşık 2 buçuk yıl önce Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Veysal Tipioğlu’nun talimatı ile tozlu raflarda kalan failli meçhul cinayet ve kayıp dosyalarını tekrar incelemeye aldı. Bugüne kadar 15 ayrı faili meçhul cinayet ve kayıp dosyasını aydınlatan Cinayet Büro Dedektifleri, son olarak 2006 yılında,  İstanbul’da çalıştığı tekstil firmasında mesaiye kalan ve bir anda firmanın çelik kasası ile ortadan kaybolduktan 10 gün sonra Gebze’de elleri ve ayakları bağlanmış, boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan 30 yaşındaki muhasebeci Bülent Demir’in dosyasını incelemeye aldı. Yaklaşık 1 buçuk aylık inceleme sonucu, elde edilen deliller doğrultusunda, firmanın gece bekçisi M.M ‘yi gözaltına alan Kocaeli Polisi, sadece Bülent Demir cinayetini değil,  2014 yılında öldürülen ve cesedi İstanbul Kurtköy’de ormanlık alana atılan Murat Dayanç ile 2018 yılında kaybolan ve tüm aramalara rağmen bulunamayan tanınmış iş insanı ve Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi olan Tekin Uğurlu cinayetini aydınlattı.

 

 YENİ DELİLLERE ULAŞTI

Olay, 2006 yılında İstanbul Pendik ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir tekstil firmasında çalışan Bülent Demir(30) isimli muhasebeci maaş bir gün önce gece saatlerinde çelik kasayla birlikte ortadan kayboldu. Muhasebeci yapılan çalışmalarda 10 gün sonra Gebze’de Ormanlık alanda silahla etkisiz hale getirilmiş, elleri, ağzı koli bantlı boğazı kesilmiş halde bulundu. İçerisinde 80 bin TL olan çelik kasa ise Sakarya’nın Geyve ilçesinde dere kenarında spiralle açılmış olarak bulundu. Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun talimatıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında dosya yeniden ele alınarak soruşturma derinleştirildi. Uzmanlaşan personel arasından seçilerek kurulan özel ekip, adeta iğneyle kuyu kazarak raflardaki dosyaların her satırını tek tek inceleyip üzerinde duran Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu Amirliği ekipleri, yeni delillere ulaştı.

 

ÖLDÜRÜP ORMANA ATMIŞLAR

Dosyayı inceleyen ekipler, olayın olduğu gece görev yapan gece bekçisi M.M. isimli şahıstan şüphelenerek, gözaltına alıp sorguladı. Şahsın yapılan sorgusunda, o tarihte kasa ve cinayet olayını iş yerinde çalışan A.B.E ve M.D. isimli şahıslarla beraber gerçekleştirdikleri, M.Ö. ve M.K.Ö şahısların da çelik kasanın açılmasında kendilerine yardım ettikleri itiraf etti.  Devam eden sorguda cinayet ve çelik kasa olayını beraber gerçekleştirdikleri M.D.’yi(56)de, aralarındaki anlaşmazlık sonucu İstanbul Kurtköy'de ormanlık alana attığı ve yapılan araştırmalarda olayın 2014 yılından beri faili meçhul olduğu ortaya çıktı. M.M. isimli şahıs devam eden sorgusunda, GS kongre üyesi iş adamı Tekin Uğurlu’nun 2018 yılında arkadaşı olan M.B. tarafından iş adamını araç içinde öldürdüğünü, M.B isimli şahsın babası B.B. ile evlerinin garajında cesedi parçalar halinde poşetleyip Pendik Esenyalı'da otoyol kenarına gördüklerini öne sürdü.

 

18 FAİLİ MEÇHUL AYDINLATILDI

Kocaeli Cinayet Büro Amirliği ekiplerince M.M.’nin yer göstermesi neticesi Tekin Uğurlu isimli iş adamına ait ceset ve kemik parçaları İstanbul Kurtköy’de ormanlık alanda bulundu. Bahse konu olay İstanbul adli sınırları içerisinde gerçekleştirildiği için olay ceset parçaları İstanbul emniyetine devredildi. M.M. İstanbul' da tutuklandı. operasyonla gözaltına alınan A.B.E. ve M.Ö. M.K.Ö. Gebze Adliyesine sevk edildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’nun talimatları ile tozlu raflardaki 15’nci dosyayı yeniden açan Cinayet Büro Dedektifleri 3 faili meçhul cinayeti daha çözerek, son 2.5 yılda 18 faili meçhul cinayeti aydınlatmış oldu.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.