Kocaeli otogarının zorlu gecesi

Kocaeli otogarının zorlu gecesi

Kocaeli ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeni ile otobüs seferleri yasaklandı. Kar yağışı nedeniyle otobüs seferleri durdurulunca şehir dışına gitmek isteyen vatandaşlar Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminalinde bekledi.

Kocaeli’yi çevre illere bağlayan karayollarında etkili olan şiddetli rüzgâr ve tipi nedeniyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolu Bolu Dağı güzergahının İstanbul ve Ankara yönleri tüm araçların geçişine kapatıldı. Olumsuz hava şartları nedeniyle tüm otobüs seferleri iptal edildi. Seferleri iptal olan yolcular Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde yoğunluk oluşturdu. Karayolları, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “İstanbul Ankara TEM ve Devlet Yolu, Gerede Düzce arası kesim yoğun kar yağışı nedeniyle, güvenli trafik akışı sağlanana kadar, tüm araç geçişlerine kapatılmıştır. Ekiplerimiz çalışmaya devam etmektedir. Yol güvenli hale gelince tekrar trafiğe açılacaktır” açıklaması yaptı. Gece boyu devam eden çalışmalar sonrası yollar bu sabah itibari ile açıldı. Yolların açılmasıyla birlikte otobüs seferleri gerçekleşti.

 

“YASAK KALDIRMADAN ARAÇ GÖNDERMEK SUÇTUR”

Otogar Dernek Başkanı Halil Baylam dün akşam saatlerinde yaşananları gazetemize anlattı. Böyle bir durumun ilk defa başlarına geldiğini belirten Baylam, “İlk defa başımıza geldi normal eğer sene seferler devam ederdi. Yağışların sabaha kadar devam etmesi bütün seferleri olumsuz etkiledi. Çok şükür sabah saatlerinde yollar açıldı. Allah ölüm kaza vermesin. Sabaha kadar takip ettik. Trafik polisleri ile iletişim halindeydik. Onlar da emir bekliyordu. Yollar açılmadan araçları göndermek suç işlemek olur. Sabah yollar açıldı araçlar gitti. Kazasız belasız gitsinler” dedi.

 

“SEFERLER YÜZDE YÜZ DOLUYDU”

Uçak seferlerini iptal olması nedeni ile otobüslerde doluluk oranının yüzde yüz olduğunu belirten Baylam, “Arabaların hepsi doluydu. Yüzde yüzü doluk vardı. Zaten Sabiha Gökçen Havalimanında dün 32 uçak iptal oldu. Önceki gün yine iptal olan uçak seferleri vardı. Seferler iptal olunca bileti bulan hemen otobüslere yüklendi. Tahmin ediyorum bu saatte sonra yolları etkileyecek kadar kar yağmaz diye tahmin ediyorum” dedi.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.