KOCAELİ OTİSTİK ÇOCUKLAR DERNEĞİ: “Otizmli çocuklar eğitimle topluma kazandırılabilir”

KOCAELİ OTİSTİK ÇOCUKLAR DERNEĞİ: “Otizmli çocuklar eğitimle topluma kazandırılabilir”

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği Başkanı İlkin Kılıçaslan 20 Kasım Çocuk Hakları günü sebebiyle açıklama yaptı. Kılıçarslan, “Otizmli çocuklar ancak eğitim ile topluma kazandırılabilir” dedi.

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇ-DER) tarafından 20 Kasım Çocuk Hakları günü sebebiyle bugün Sabri Yalım Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasına KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçaslan’ın yanı sıra Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Merkezi Derneği Başkanı Nesrin Atar, Türk Kadınlar Birliği Derneği Kurucusu Gülşen Müstecağoplu, Kocaeli Engelli Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Atadoğan, Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Köse, İzmit Bizimbahçe Şizofren Yakınları Derneği Başkanı Kamer Doğan Yılmaz, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
EĞİTİMLE KAZANDIRILABİLİR KOÇ-DER 
Başkanı İlkin Kılıçaslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bugün Birleşmiş Milletler tarafından 20 Kasım Çocuk Hakları günü olarak ilan edilmiştir. Özellikle de otizmin bilinen tek tedavisinin eğitim olduğunu düşünürsek tüm çocuklar da olduğu gibi otizmli bireylerin de eğitim en büyük hakkıdır. Geçen günlerde Aksaray'da otizmli çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik saldırı ülke genelinde bayağı bir yankı buldu. Bilinmesi gerekir ki bu durum sadece Aksaray'da yaşanan bir olay değildir. Ülke genelinde bu ve benzeri talihsiz olayı otizmli çocuklar ve aileleri olarak çok sık yaşamaktayız. Burada gerçekleştirmekte olduğumuz toplanmamızın amacı hiçbir kurum ve kuruluşu rencide etmek değildir. Amacımız çocuklarımızın sesi olmak, yaşadığımız sıkıntıları dile getirmektir. Otizmli çocuklara sahip aileler olarak sesimizi duyurmak, biz varız dedirtmektir. Şunu unutmayalım ki otizmli çocuklar ancak eğitim ile topluma kazandırılabilir”dedi. *Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.