‘Kocaeli müzecilikte birikime sahip’

‘Kocaeli müzecilikte birikime sahip’

Dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla tüm dünyada 18 Mayıs tarihinde kutlanan Müzeler Günü münasebetiyle düzenlenen program, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Vali Hüseyin Aksoy

 

Kocaeli Müzesinde düzenlenen programa; Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Vali Yardımcısı Osman Ekşi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli Müze Müdür Vekili Rıdvan Gölcük, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy program öncesinde Kocaeli Müzesini gezerek, arkeolojik ve etnografik eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un mesajı okundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Şengün Aydıngün birer konuşma yaptılar.

MÜZE ZİYARETLERİNİ ARTIRMALIYIZ

Programda son olarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, “Kocaeli çok önemli tarihi mekanlara sahip bir kent. Bunların korunması ve geliştirilmesi bakımından çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Kocaeli müzecilikte belirli bir alt yapıya ve birikime sahiptir. Müzelerimizin ziyaret edilmesi çok önemli. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin müze ziyareti yapmaları konusunu biraz daha geliştirmek zorundayız. Müzeler Günü vesilesiyle müze bilincinin daha üst noktalara taşınmasını diliyorum, bu konuda çalışma yapan herkese teşekkür ediyorum.” diyen Sayın Valimiz Müzeler Gününün hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Kocaeli Müze Müdür Vekili Rıdvan Gölcük, Batı Nekropoli Kazıları konulu bir sunum gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.