Kocaeli Merkezli Uluslararası Uyuşturucu Operasyonu: Narkoçelik-11’de 13 Şüpheli Yakalandı

Kocaeli Merkezli Uluslararası Uyuşturucu Operasyonu: Narkoçelik-11’de 13 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Kocaeli merkezli olmak üzere 3 farklı ilde düzenlenen uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik "Narkoçelik-11" operasyonu kapsamında, Lübnan ve Venezuela uyruklu Danı Talal Awad Abushanap'ın liderliğindeki organize suç örgütüne büyük bir darbe vuruldu. Operasyonlar sonucunda 4'ü yabancı uyruklu toplam 13 şüpheli gözaltına alındı.

Yapılan açıklamada, operasyonlarda toplam 608 kilogram kokain ve 827 kilo 500 gram uyuşturucu madde üretiminde kullanılan ara kimyasal maddeye el konulduğu belirtildi. Bu operasyon, Türkiye'de tek seferde ele geçirilen kokain miktarı açısından üçüncü en büyük operasyon olarak kayıtlara geçti.

KOCAELİ MERKEZLİ 3 İLDE
Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, Kocaeli, Antalya ve Tekirdağ'daki Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü. Suç örgütünün, Tekirdağ'ın Saray ilçesi kırsalındaki bir bağ evinde kimyevi maddeleri depoladığı, bu maddeleri Antalya'ya sevk ettiği ve buradaki bağ evlerinde kokainin gübreye emdirilerek ayrıştırılması ve çoğaltılması faaliyetlerinde bulunduğu tespit edildi.

ELE GEÇİRİLENLER

Operasyon sonucunda, 579 kilo 300 gram likit halde kokain, 7 paket preslenmiş kokain, 20 kilo 500 gram gübreye emdirilmiş kokain, 625 gram kokain, 827 kilo 500 gram ara kimyasal madde, bir pres makinesi, kokain preslemek için kullanılan 8 baskı kalıbı, bir hassas terazi ve çeşitli uyuşturucu ayrıştırma ile çoğaltma aparatları ele geçirildi.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.