Kocaeli Kamyoncular Odası’ndan deprem bölgesine ücretsiz sefer

Kocaeli Kamyoncular Odası’ndan deprem bölgesine ücretsiz sefer

Türkiye, pazartesi günü sabaha yüzyılın en korkunç depremiyle uyandı.

Kocaeli Marmara Karayolu Taşıma Kooperatifleri Birliği ile Kocaeli Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Hakan Zorlu, deprem bölgesine malzeme ulaştırmak isteyen ancak ulaşım aracı sıkıntısı yaşayan hayırseverlere ücretsiz kamyon tahsis edeceklerini açıkladı.

 

Türkiye, pazartesi günü sabaha yüzyılın en korkunç depremiyle uyandı. İki büyük depremde ülkemizin doğu ve güney doğusu sallandı. İlki sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, ikincisi ise ilk depremden tam 9 saat sonra 7,6 büyüklüğünde Elbistan’da meydana geldi. Her iki büyük deprem bölgedeki 10 ilimizde büyük yıkıma yol açtı. Çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetti. Binlerce konut ve bina yıkıldı. Kış mevsimi olması sebebiyle bölgede çok büyük bir mağduriyet yaşanıyor.

“ÜCRETSİZ SEFER YAPACAĞIZ”

Bölgede yaşanan korkunç depremin ardından Türkiye ve pek çok ülke adeta seferber oldu. Toplanan giyecek, yiyecek ve kurtarma malzemeleri bölgeye ulaştırılmaya çalışılıyor. Kocaeli Marmara Karayolu Taşıma Kooperatifleri Birliği ile Kocaeli Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Hakan Zorlu, toplanan malzemeleri bölgeye ulaştırmada zorluk yaşayan hayırseverlere oda olarak katkı vermek istediklerini ve odaya bağlı kamyonlarını seferber ettiklerini söyledi. Zorlu, “Bölgeye ulaştırılmak istenen malzemeleri ücret almadan götürmek istiyoruz. Ulaşım konusunda zorluk yaşayan hayırsever vatandaşlarımız odamıza başvuruda bulunsun veya 0 532 315 3160 nolu şahsi telefonumdan bana ulaşabilirler. Gün insanlarımıza karşılıklı yardım etme günüdür. Oda olarak her türlü yardım ve katkıya hazırız” ifadelerini kullandı.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.