Kocaeli İtfaiyesinden YÜDAK’a eğitim

Kocaeli İtfaiyesinden YÜDAK’a eğitim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM), Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama ve Kurtarma Kulübü (YÜDAK) üyelerine gönüllü itfaiyecilik eğitimi verdi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bilgi ve deneyimlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda  Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama ve Kurtarma Kulübü (YÜDAK) üyelerine gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi.

 

GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK EĞİTİMİ

Ulusal ve uluslararası platformda gösterdiği çalışmalarla adından söz ettiren Türkiye’nin en başarılı itfaiyeleri arasında yerini alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere gelen eğitim taleplerini geri çevirmiyor. Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitim Birimi (KOBİTEM) tarafından Yeditepe Üniversitesi Doğal Afetlerde Arama ve Kurtarma Kulübü (YÜDAK) üyelerine gönüllü itfaiyecilik eğitimi verildi.

 

5 GÜNLÜK YOĞUN EĞİTİM

119. Grup Gönüllü İtfaiyecilik Eğitimi kapsamında düzenlenen, 15 öğrencinin katıldığı ve 5 gün süren eğitimlerde yanma ve yangın, yargın yerindeki tehlikeler, kişisel korunma donanımları, yangına müdahale, kapalı ve dumanlı ortamlarda ilerleme, trafik kazalarında kurtarma ile çökmüş yapılarda arama ve kurtarma başta olmak üzere birçok konu yer aldı.

 

KARADENİZ SAHİLLERİNDE GÖREV

YÜDAK, 2005 yılından bu yana gönüllü itfaiyecilik görevleri kapsamında aktif görev almakla birlikte, KOSKEM faaliyetleri bünyesinde Karadeniz sahillerimizde de cankurtaranlık görevlerini sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.