Kocaeli iş cinayetlerinde en önde

Kocaeli iş cinayetlerinde en önde

YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM’deki basın açıklamasında Kocaeli’nin sorunlarına değindi. Gergerlioğlu, “İş cinayetleri oranında Kocaeli en ön sıralarda” dedi

TBMM’de yaptığı basın açıklamasında Kocaeli’nin sorunlarına değinen YSP Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve yerel yöneticilere yüklendi. Kocaeli’nin sorunlarını yakından takip eden Gergerlioğlu, ilimizde mağduriyet yaşayan herkesin sesi olmaya devam edeceğini ifade etti.

BİTMEK BİLMİYOR

Kocaeli’de iş güvenliği ve işçi sağlığına patronların dikkat etmediğini söyleyen Gergerlioğlu, "İş sıkıntıları birçok yerde yaşanıyor. Kocaeli'de bir fabrikada patlama yaşandı ayrıca Olmetsan Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin anlaşmalı olduğu yemek firması yüzünden Kocaeli’de çok sayıda işçi zehirlenmiş. Kocaeli'de iş kazaları da bitmek bilmiyor. Safiport’ta korkunç bir kaza yaşandı ve iki konteyner arasında kalan çalışan ölmüş. Demir Çelik fabrikasında ise bir yangın çıkmış. Çayırova Akpınar Tekstil fabrikasında 5 yıl önceki felaket hakkında bir açıklama yapmayan Çevre Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği'nin hali ortada ve yangınlar patlamalar Kocaeli fabrikalarında devam ediyor. Bunun yanı sıra Corning fabrikası Gebze'de işçiler haklarını alamadıkları için grevdeler. Kendilerini biz de ziyaret ettik ve Corning fabrikası yetkililerine tekrar sesleniyorum. İşçilerin hakkını verin bu sıkıntı büyümesin anlaşma ve uzlaşma sağlansın. Tekrar söylüyorum iş cinayetleri oranında Kocaeli en ön sıralarda. Kocaeli bir sanayi kenti ve her gün fabrikalarda yangınlar patlamalar çıkıyor! Hem fabrika hem de çevresi ağır bir şekilde etkileniyor. Bu konuda Başiskele'de geçtiğimiz günlerde yaşanan bir patlama vardı. Başiskele Belediyesine, kaymakamlığına ve Kocaeli Valiliği’ne tekrar iş güvenliği ile ilgili soruyorum! Bu sorunları nasıl çözeceksiniz ve iş güvenliği ile alakalı ne tür önlemler alıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

İNTİHAR GİRİŞİMLERİ İKTİDARIN ZULMÜDÜR

Kocaeli'de işlerin çığırından çıkmış durumda olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, “Bir vatandaş kirası 4 binden 9 bine çıkmış diye İzmit Kaymakamlığı'nın çatısına çıkmış. Bu durumda vatandaş çıldırmış ve intihar girişiminde bulunmuş. Yani vatandaşın artık ekonomik felaketten iktidarın oluşturduğu ekonomik faciadan dolayı intihara meyil ettiği, teşebbüs ettiği bir dönem yaşanıyor. Bunu ifşa ediyoruz ve kabul etmiyoruz iktidarın zulmü olarak ilan ediyoruz.

TOPLUMUN BAŞINA FELAKET GETİRDİNİZ

Kocaeli'nde ekmeğin 7.5 TL olduğu vurgulayan YSP Kocaeli Milletvekili Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu, “210 gram ekmek 5 liradan 7,5’a yükseldi! yüzde 50 zam geldi. AK Parti'ye oy verenlere MHP'ye oy verenlere tekrar soruyorum; “Elim kırılaydı da bu iktidara oy vermeyeydim.” diyor musunuz? Yani başınıza bunların geleceğini biliyorsunuz sadece kendi başınıza değil tüm toplumun başına bu felaketi getirdiniz. Ekonomik felaket ortada rantiye kazanıyor. Vatandaş mahvoluyor. Vatandaşın ekmeğini ranta çevirip yüzde 50 zam yapıyorlar. Bunu da burada net bir dille kınıyorum.” dedi.

SIFIR ARAÇLAR İSTİFLENİYOR

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’a seslenen Gergerlioğlu, “Kocaeli Valiliği’ne tekrar soruyorum Carrefour otoparkında sıfır araba parkı konusunu gündem etmiştik. AK Parti eski il başkan yardımcısı Hüseyin Demir'in 6 aylığına otoparkı kiraladığı ve arabaları oraya istiflediğini gördük. Biz sıfır araçların istiflenme ve bu yüzden ikinci el araçların fiyatlarının aşırı artma durumunu yakından takip ediyoruz. Fakat gözlerimizin önünde sıfır araçlar istifleniyor ve kimsenin umurunda değil. Yapan AK Parti Eski İl Başkan Yardımcısı olduğu için mi Kocaeli Valisi sesini çıkarmıyor?” şeklinde konuştu.

GERİ GÖNDERME MERKEZİ’NDE DARP

Kocaeli Geri Gönderme Merkezi’nde idari gözetim altında bulunan İran uyruklu Zaniar Aziz Necati ve Serbers Tam isimli kişilerin görevlilerce darp edildiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Halen geri gönderme merkezinde yaşanan bu darplar nedendir? İçişleri Bakanlığı ve Kocaeli Valiliği’nin bir açıklama yapması gerekiyor. Bu kişilerin geri gönderilmemesi gerekiyor. İran'da hayati tehlike yaşayabilirler. Hangi gerekçeyle darp edildiler bunun açıklamasını istiyoruz. Bunun yanı sıra Kocaeli İl Halk Sağlığı laboratuvar binası hakkında yıllardır hasarlı olduğu hakkında şikayetler var ama 112 birimleri bu binada görev yapıyor. Bu konuda da Kocaeli Valiliği’nin bir açıklama yapması gerekiyor!

15 TEMMUZ İÇİN 1.3 MİLYON LİRALIK SÖZLEŞME

Belediyeler hakkında konuşan Dr Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Kocaeli belediyesinin yapmış olduğu bir ihalede yalnızca bir şirketten teklif alındı! Ne dolap dönüyor diye soruyoruz! En borçlu belediye olmasına rağmen 15 Temmuz anması için 1,3 milyon liralık sözleşme yapmış. İddiaya göre de sadece bir şirketten teklif alınmış ve 1,3 milyonluk bir sözleşme yapılmış. Bu konularda bir açıklama yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra 5’li çete olarak anılan firmalardan biri olan Kolin İnşaat vatandaşı mağdur etmesine rağmen hiçbir işlem yapılmamış! Kolin İnşaat mağdur etti, Kocaeli Belediyesi örtbas etti diyoruz! Hafriyatı vatandaşın arsasına döküp vatandaşı mağdur ediyorlarmış, bu mesele hakkında da sosyal medyadan sormuştuk tekrar soruyoruz. Bu sorunu nasıl çözeceksiniz? Ayrıca Kartepe Belediyesi ile ilgili de çok şikâyet alıyoruz. Kartepe Belediye sınırları içinde çöplerin toplanmadığı ile ilgili yoğun şikâyetler var. Vatandaşa bunu mu reva görüyorsunuz. Derhal bu sorunlara çözüm bulun” İfadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı’na da soru yönelten Gergerlioğlu, “Kocaelili bir askerimiz: “Bizim ölümümüzden komutanımız sorumlu.” diyerek bir video çekmiş ve sonrasında da maalesef hayatını kaybetmiş. Bunlar kabul edilecek hadiseler değil.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.