KOCAELİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: Stratejik plana iklim eylem planı eklenmeli

KOCAELİ İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: Stratejik plana iklim eylem planı eklenmeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 2019-2024 stratejik planına iklim eylem planının dahil edilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Act.350.org adlı siteden başlatılan imza kampanyasında şu görüşlere yer verildi:
Gün geçtikçe etkisini daha fazla hissettiren insan sebepli iklim değişikliği, kentler için de büyük bir tehdit unsuru olarak karşımıza çıkmakta. Üstelik iklim değişikliğinin şu anki haliyle devam etmesi durumunda 2030’lu yıllarda Türkiye’de sıcaklıkların bugüne göre:
·         Yıllık ortalamada 2.5˚C-4˚C arasında artması beklenmektedir.
·         Yağışların, Karadeniz Bölgesi’nde %10-20 arasında artması, Güney bölgelerinde ise %30’a varan oranda düşmesi öngörülmektedir.
·         Bunlara bağlı olarak su kaynaklarında ciddi oranlarda kayıplar, kuraklık ve çölleşmenin artması, tarımda verim kaybı, orman yangınlarının sayı ve etkisinde artış, biyolojik çeşitlilikte önemli kayıplar ortaya çıkacaktır. Su kıtlığı, tarım faaliyetlerinin yaygın bir şekilde yapıldığı kırsal alanlar kadar, su talepleri giderek artan kentleri de tehdit etmektedir.
Dünyamızın ve ülkemizin karşı karşıya olduğu iklim krizine karşı yerel yönetimlere de sorumluluklar düşmektedir. T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 23 Ocak 2019 tarihinde yayımlanan genel de, yerel yönetimlere iklim değişikliği sebepli afetlere karşı önlem alma sorumluluğu vermektedir. Genelge, yerel yönetimlerin “soruna yerinde ve öncelikle müdahale etme kabiliyetine ve sorumluluğuna sahip” olduğunu belirtmektedir.
Bu sebeplerle, içinde bulunduğumuz stratejik planlama sürecinde, belediye bütçesinin temelini oluşturan stratejik plan ve yıllık performans programında iklim başlığının yer almasını ve belediyenin, katılımcılık ilkesi yoluyla iklim eylem planı’nı hazırlamasını talep ediyoruz.
https://act.350.org/signup/iik-kocaeli?fbclid=IwAR3SM3YPAJVYtkoNdwP683Gn866aMTDvSnl8ZUA8uOJoEyHZ6C6bhUYCjUU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.