Kocaeli Gazze İçin Ayakta: Yürüyüş ve Tepkiler Büyüyor

Kocaeli Gazze İçin Ayakta: Yürüyüş ve Tepkiler Büyüyor

Kocaeli’de, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ve Gazze'ye uygulanan ablukaya karşı bir tepki yürüyüşü düzenlendi.

Kocaeli'de Gazze İçin düzenlenen yürüyüşe AK Pari Kocaeli Milletvekilleri Sami Çakır ve Mehmet Akif Yılmaz ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da katıldığı yürüyüşe, çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyesi ve vatandaş katıldı.

GAZZE İÇİN ADIMLAR ATILDI: KOCAELİ’DEN BÜYÜK DESTEK

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen yürüyüş, İzmit Endüstri Meslek Lisesi’nden Fevziye Camii'ne kadar sürdü. Katılımcılar, Filistin'e özgürlük ve Gazze'ye yönelik ablukanın sonlandırılması talepleriyle yürüdü. Yürüyüş boyunca "Katil İsrail, işbirlikçi ABD" sloganları atılırken, tekbir sesleri yükseldi. Etkinlik, Kuran tilavetiyle son buldu.

DÜNYA DAHA NE KADAR SESSİZ KALACAK

Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformları Başkanı Hanefi Akbulut, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gazze’deki insanlık dramına sessiz kalmayacağız. İsrail, insanları parça parça gruplara ayırarak katletmek istiyor. Tüm dünya bu soykırıma daha ne kadar sessiz kalacak? Çocuk, kadın, yaşlı demeden yapılan saldırılar, tüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur.” Akbulut, uluslararası toplumu ve İslam ülkelerini harekete geçmeye çağırdı, soykırımın ve İsrail'in yasaklanmış bombalarla saldırılarının tüm dünyanın gözü önünde cereyan ettiğini belirtti.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Akbulut, dünya liderlerini ve toplumları İsrail ürünlerine karşı boykot çağrısında bulundu: “Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yapılan bu katliamlar, bizleri derinden yaralıyor. İnsanlığın onurunu korumak için mücadelemiz sürecek. Gazze'de insanlık ölüyor, lütfen boykotu bırakmayalım. Boykot edilen ürünleri satmayan iş yerlerini destekleyelim.”

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.