Kocaeli en çok maske dağıtılan 4. İl

Kocaeli en çok maske dağıtılan 4. İl

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, maskede rekorun İstanbul’da olduğunu belirterek “İstanbul’dan sonra İzmir, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak geliyor” dedi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak maskede “telli” ve “telsiz” tartışmasına ilişkin “Telli olması; burun kısmını bastırdığınızda basit bir teldir zaten o, oraya yapışıyor. Dolayısıyla oradan herhangi bir şeyin girmesini engelliyor. O açıdan önemli. Telli olması daha iyi. Ağzı tamamen kapatıyor. Ama şimdi her önüne gelen yaptığı için maskeyi bu tür eksiklikler olabiliyor” dedi. “DAĞITILAN MASKELER DAHA BASİT”

Başkan Çolak, ideal maskenin nasıl olması gerektiğine ilişkin de “İdeal maske, cerrahi maskelerin içerisinde geçirgenliği az olan bir tekstil ürünü var, o olmalı, o olunca maske gerçekten işlevini yerine getirir. Dağıtılan maskeler daha basit. Cerrahi maske yine ama, daha basit maskeler. Bu üç katlı bir şey. Çok ince ama üç katlı. O tükürükçükler oralarda kalabiliyor, çok içeriye geçmiyor. Metalin özelliği o, buruna sabitliyor, geçmesini önlüyor. Devletin gönderdiklerinde metal yok” ifadelerini kullandı.

MASKE GİTMEYEN İL VAR MI?

Türk Eczacıları Birliği Başkanı kaç maskenin dağıtıldığına ilişkin de “Eczanelerden vatandaşa giden, pazar günü aldığım rakamdı, 73 milyon maske dağıtılmış. 81 ilde var şu anda maske. Maske almayan il yok. Bütün illere gitti. Geçen hafta pazartesi itibariyle bütün illere gitti” dedi.

EN ÇOK MASKE GİDEN İLLER

 En çok maskenin İstanbul’a gittiğini belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı “İstanbul’dan sonra İzmir, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak geliyor. En çok yüzde 60 ile İstanbul. İstanbul’da dağıtılan maske sayısı bu 73 milyonun yüzde 60’ına tekabül ediyor” açıklamasını yaptı. Özgür Kocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.