Kocaeli Emniyeti, 10 ayda 48 bin 46 kişiye ulaştı

Kocaeli Emniyeti, 10 ayda 48 bin 46 kişiye ulaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başlattığı ve 81 ilde narkotik birimleri tarafından yürütülen “En iyi narkotik polisi Anne” projesi kapsamında, Kocaeli'nde 2022 başından bu yana 48 bin 46 kişiye ulaşıldı.

İç işleri bakanı Süleyman Soylu'nun başlattığı ve halen 81 ilde narkotik birimleri tarafından yürütülen “En iyi narkotik polisi Anne” projesi kapsamında, Kocaeli'nde de çalışmaları aralıksız devam ediyor. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2022 yılı balından bu yana, proje kapsamında 274 ayrı eğitim programında, okul idarecileri, rehber öğretmenler, okul aile birlikleri ve öğrenci annelerinden oluşan toplam 12 bin 897 kişiye eğitim verdi. Eğitimlerde, ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğünce geliştirilen ve polis vatandaş iş birliğini güçlendirerek güvenlik birimlerine doğru ihbarların intikal etmesini sağlayan UYUMA aplikasyonu hakkında bilgilendirmede yapıldı.

 

BİREBİR ULAŞILDI

Yine 2022 yılı içerisinde 20 eğitim programında 6 bin 786 kişiye Narko-Rehber (yetişkin) eğitimi verildi. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında il merkezi ve ilçelerde görünürlüğü arttırmak, madde kullanımı ve zararlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla halkın yoğun olarak bulunduğu 86 değişik bölgede kurulan Narko-Nokta stantlarında toplam 28 bin 363 kişiye broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Bütün bu faaliyetler kapsamında toplan 48 bin 46 kişiye birebir ulaşıldı.

 

EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Kocaeli Emniyeti tarafından il merkezi ve ilçelerde devam eden eğitim programları kapsamında Gebze Ulus Ortaokulunda 37, İzmit Akmeşe İlkokulunda 15, Gebze Farabi Ortaokuluna 55, İzmit Hacı Bektaş Veli Ortaokulunda ise 35 anneye “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında eğitim verilerek, UYUMA uygulaması hakkında bilgilendirmeleri yapıldı.

 

emniyet-2-001.jpeg

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.