Kocaeli donanımlı.  Tanıtıma ihtiyaç var

Kocaeli donanımlı. Tanıtıma ihtiyaç var

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, KBB’nin ev sahipliğinde İzmit’te gerçekleşen sağlık turizmi ana içerikli kongrenin açılışında, “Kocaeli’de özel sektör donanımlı. Devlet desteği ve uluslararası pazarlarda tanıtım önceliğimiz” dedi

Ülkemiz ve ilimiz turizminde ayrı bir yere ve öneme sahip sağlık turizmi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki USKAF-7 Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Kongresi’nde masaya yatırıldı. Kocaeli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi,  Kocaeli Üniversitesi, KOTO ve Sağlıkta Kalite İçin İnovasyon Derneği (SAKİD) işbirliğinde düzenlenen ‘USKAF 7-Sağlık Turizmi ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Kongresi’, Kocaeli Kongre Merkezi’nde açılış konuşmaları ile başladı.

 

USKAF 7’YE YOĞUN KATILIM

Kentimizde şehir ve sağlık turizminin geleceği için önemli bir fırsat olan Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nın (USKAF) 7’nci oturumuna Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Daire Başkanı Nuhi Çelikkaya, SAKİD Başkanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Yunus Emre Kurt, ilçe belediye başkanları, kamu, özel ve üniversitelerdeki sağlık hizmet sunucularının yöneticileri, yurtiçi ve yurtdışından sağlık sigorta acenteleri ve sağlık akademisyenleri katıldı.

 

26 KONUŞMA, 18 OTURUM

Yurtiçi ve yurtdışından 26 katılımcının konuşma ve sunumları ile toplam 18 oturumda gerçekleşecek Ulusal Sağlıkta Kalite Forumları’nda ülkemizin ve Kocaeli’nin sağlık turizmindeki stratejisi ve potansiyeli başta olmak üzere sağlık turizminde markalaşma, akreditasyon ve hizmet alanlarına dair sunumlar gerçekleştirilecek. Sağlık hizmetlerinde yeni gelişmeler ve teknolojik yeniliklerin yanı sıra pandemi sürecinin meydana getirdiği değişikliklerin de sunumlarda yer aldığı oturumlar yarın da gün boyu devam edecek.

 

TÜRKİYE’DE SAĞLIĞA ULAŞMAK KOLAY

Açılış konuşmasını gerçekleştiren SAKİD Başkanı Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, 2000’li yılların başından itibaren sağlıkta büyük gelişmeler yaşandığını söyledi. Prof. Dr. Cantürk, “Bugün için Türkiye’de sağlığa ulaşmak kolay. Ulusal sağlıkta kalite formu gerçekleştirdik. Çorbada nasıl bir tuzumuz olsun diye Senatürk’ü kurduk” dedi.

 

YETERLİ DONANIMA SAHİBİZ

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ise konuşmasında, “Yaşlanan Avrupa'nın ihtiyaç duyduğu yaşlı bakım ve engelli merkezleri konusunda ilimiz yeterli donanıma sahip. Bu kapsamda kentimizin sağlık kurumlarının gerek devlet desteklerinden yararlanması gerekse de uluslararası pazarlarda tanıtımının yapılması önceliğimizdir” diye konuştu.

 

HÜLAGÜ: HİZMET SEKTÖRÜ İTİCİ GÜÇ

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü konuşmasında, “Dünyanın ekonomik politiğinin yeniden şekillendiği şu günlerde üretim ekonomisi kadar hizmet sektörünün de geliştiğini ve hizmet sektörünün birçok ülke için itici bir güç olduğunu görmekteyiz. Sağlık hizmetleri de bu dönüşüm içinde salt ve sorunlu hizmet kategorisine çıkarak farklı anlayış ve beklentilere cevap veren ekonomisi gittikçe büyüyen bir alana dönüşmüştür. Sağlık alanında önemli yatırımlar yaparak dünya standartlarının üstüne çıkan ülkemizde bu yatırımlara hızla adapte olan Kocaeli’nin bu denklem dışında olması zaten mümkün değildir” dedi.

 

seka-park.jpeg

 

necmi-bulut.jpg

 

KOTO Stand açtı

İlimizde 18 özel, 10 kamu, 1 adet üniversite hastanesi ve toplam 4.090 yatak bulunmaktadır. Bu kongrelerle amacımız Kocaeli’nin hem turistlik güzelliklerini anlatmak hem de sahip olduğumuz sağlık tesislerimizin bu konuda yeterli ve rekabetçi olduğunu göstermektir. Ayını zamanda Yabancı ülkelerle iş anlaşmaları yaparak şehrimizin ve ülkemizin iş potansiyellerini attırmaktır” ifadelerine yer verdi. Açılış seremonisinin ardından, KOTO’nun standının da yer aldığı, fuaye alanına geçildi. İlimiz sağlık potansiyelinin ziyaretçilerle buluştuğu fuaye alanında firmalar tanıtımlarını yaparak, konuklarını ağırladı. 

stand.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.