Kocaeli, Doğa Turizminin Başkenti Olacak

Kocaeli, Doğa Turizminin Başkenti Olacak

Kocaeli’yi turizmin de başkenti yapmak için gereken projeleri birer hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yürüyüş ve Bisiklet parkurlarının sayısını artırmak için ‘Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları’ projesini hayata geçiriyor.

Sanayi başkenti Kocaeli’yi turizmin de başkenti yapmak için gereken projeleri birer hayata geçiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yürüyüş ve Bisiklet parkurlarının sayısını artırmak için ‘Kocaeli Doğa Turizmi Parkurları’ projesini hayata geçiriyor. Proje ile bin 500 kilometrelik doğa yürüyüş parkurları uzunluğunun, 2 bin 500 kilometrenin üzerine çıkarılması hedefleniyor. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) da karşılıksız mali destek verdiği projenin, açılışı İzmit SEKA Park’ta bulunan Maide Restoran’da gerçekleştirildi. Bu proje ile Türkiye’nin en uzun doğa parkurları Kocaeli’de olacak.
PROJENİN AÇILIŞ TOPLANTISI YAPILDI
25 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilen proje açılış toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Raşit Fidan, MARKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Müdürü Devrim Şavlı, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sami Karacan MARKA temsilcileri, Başiskele Belediyesi ve Başiskele Kaymakamlığı, turizm ve doğa sporları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
4 MEVSİM TURİZM KENTİ OLACAĞIZ
Doğal güzellikleri ile Türkiye’nin sayılı illeri arasında olan Kocaeli, şimdi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmayla birlikte Türkiye’nin en uzun doğa yürüyüş parkurlarına sahip kenti olacak. ‘Sanayi Başkenti’ konumunda olan Kocaeli, Proje tamamlandığında 113 parkur’dan oluşacak, 2500 km’yi aşkın parkurlarla 4 mevsim turizm potansiyelini kullanabilecek bir kent olacak.ballikaya.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.