Kocaeli Çevre Platformu adaylarla bir araya geldi

Kocaeli Çevre Platformu adaylarla bir araya geldi

Yaşanabilir Kocaeli Buluşması’nda 8 Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı bir araya geldi.

Kocaeli Çevre Platformu’nun kente dair durum tespitleri ve taleplerini paylaşmak üzere TMMOB Makina Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi’nde düzenlediği toplantıya CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Atasoy Bilgin, DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Selda İlgöz, Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Şamil Devrim, EMEP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Arzu Erkan, Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nurettin Çelik, TİP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Koçak, TKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydaner Aktaş, Zafer Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nermin Tol katıldı.

Hazırlanan bildiriyi toplantıya katılan büyükşehir belediye başkanı adaylarına Platform bileşenlerinin başkanları takdim etti.

Bildiriyi okuyan Platform Koordinatörü Muammer Hakkı Ersöz; Platform tarafından yapılan çalışmaların siyaset üstü olduğuna, kentteki planlamaların 40-50 yıllık sürelerden daha uzun öngülerle hazırlanması gerektiğine, sanayinin akla ve bilime uygun şekilde Kocaeli’den uzaklaştırılması gerektiğine, deprem riskinin atılan her adımda hesaplanması gerektiğine ve daha birçok konuya dikkat çekerken sözlerini şöyle tamamladı:

KOCAELİ’Yİ KORUMA VE GELİŞTİRME ÖDEVİ

Tüm bu sorunlar karşısında yerel yönetimlerin iş ve eylemlerinde hukuktan ayrılmamalarını, mahkeme kararlarına saygılı olmalarını, hak ve adalet kavramlarını içselleştirmelerini beklemekteyiz. Rant odakları ve sermaye yerine halkın yanında olmalarını ihtar ederiz. Yerel yönetimlerin halen çözüm imkanı varken yaşadığımız kenti korumak adına üzerine düşeni yapmaya, sorumluluğu paylaşmaya akıl ve bilimi ilke edinmeye ve her şeyden önce vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Aynı zamanda memleketimiz Kocaeli’yi koruma ve geliştirme ödevi olan sevgili hemşerilerimize sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkımızı tanımayacak, çevreyi koruyup geliştirmeyecek, insan sağlığına değer vermeyecek yöneticilere oy vermemeleri çağrısında bulunuyoruz.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.