KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESI CHP GRUBU Borçlarda durmadan artış gözüküyor

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESI CHP GRUBU Borçlarda durmadan artış gözüküyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısında denetim komisyonu raporu hakkında konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nuri Paşa, “Borçlarda durmadan artış gözüküyor” dedi

Yerel seçimlerin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Tahir Büyükakın’ın başkanlığından toplanan meclis toplantısında konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nuri Paşa, denetim komisyonu raporu ile ilgili söz aldı.

“BORÇLARDA DURMADAN ARTIŞ GÖZÜKÜYOR”

Meclis toplantısında denetim komisyonu raporu hakkında konuşan CHP Meclis Üyesi Mehmet Nuri Paşa, “Belediyenin 23 milyar bütçesi var. Gelir bütçesinde ilan ve reklam gelirleri tahsilat oranı yüzde 32.40 oranında kalmış. Diğer yıllara göre de çok düşük kalmış. Vergi tahsis konusunda da başarısızlık var. Kiraya verilen yerlerin ödemeleri takip edilmemiş. 132 milyon kira geliri kaydedilmiştir bunun tahsilat oranını 61 milyon olarak görüyoruz. Borçlarda durmadan artış gözüküyor.

“BİR ÇATI ALTINDA TOPLANMALI”

Hizmet binalarının kiralanması konusu var. Hizmet binalarının kiralamalarının aylık 1 milyon 100 bin olarak görüyoruz. Yani yıllık olarak 13 milyon lira. Muhtarlık hizmet dairesi binası 1 milyon 820 bin kirası var. Kiralama süresi 5 yıl. Masrafları da eklediğimizde kiraların daha yüksek olduğunu görüyoruz. Bunların uzun vadeli kiralanması gerekiyor ya da bir çatı altında toplanması gerektiğini düşünüyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.