Kocaeli Barosu 84’üncü yılını kutladı

Kocaeli Barosu 84’üncü yılını kutladı

Kocaeli Barosu kuruluşunun 84’üncü yıl dönümü sebebiyle İzmit Kültür Tepesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.

Kocaeli Barosu kuruluşunun 84’üncü yıl dönümü sebebiyle İzmit Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreni sonrasında İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Çelenk bırakma törenine Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, geçmiş dönem Baro Başkanları Bahar Gültekin Candemir, Sertif Gökçe ve Ersayın Işık ve eski bakanlardan Ali Haydar Konca ile birlikte baroya kayıtlı avukatlar katıldı.

 

“KÖKLÜ BİR CUMHURİYET KURUMU”

Çelenk bırakma töreni sonrasında konuşan Kocaeli Baro Başkanı Mehmet Gül, “17 Kasım 1938 yılında kurulan Baromuz, Kurucu liderimizin vizyonu, Cumhuriyetimizin ışığıyla, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunma, görevi çerçevesinde mücadelesini sürdüren köklü bir Cumhuriyet kurumudur. Bugün baromuzun kuruluşunun 84. yılında Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda bir araya gelmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Baromuzda, bugüne kadar avukatlık mesleğinin ruhuna uygun şekilde mesleğimizin onuru ve itibarı için emek harcayan önceki dönem baro başkanlarımıza, yönetim, disiplin, denetleme kurulları ile çeşitli kurul, merkez ve komisyonlarda görev yapan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca geçmişten bugüne her daim yanımızda olan baro çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

“SALDIRIYI LANETLİYORUZ”

13 Kasım 2022 tarihinde İstiklal Caddesinde terör saldırısı nedeniyle meydana gelen patlamada, hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. En temel insan hakkı olan yaşam hakkını hedef alan bu menfur saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz.  Hiçbir terör eyleminin bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne zarar veremeyeceğinden emin olduğumuz kadar, güvenlik ve haber alma hakkı da dahil olmak üzere hak ve özgürlükleri sınırlayan otoriter eğilimlerin halk tarafından tasvip edilmeyeceğinden de bir o kadar eminiz.

 

“AVUKATLARIN TEMİNATI BAROLARDIR”

Bir hukuk devletinde bağımsız yargılamanın teminatı avukatlar, avukatların teminatı ise barolardır. Kocaeli Barosu, hukuk devleti, bağımsız yargı ve insan haklarının korunması ilkelerini, kurulduğu ilk günden itibaren sahiplenmiştir.  Mesleki dayanışmanın çok ötesinde amaçları olan Baromuzun bugün durduğu nokta bizleri gururlandırmaktadır. Aradan geçen 84 yıl boyunca insan hakları ve hukuk devleti için mücadele kararlılığımız artarak güçlenmektedir. Hayatı cephelerde geçmiş cefakar bir neslin, azim ve kararlılığıyla kurulmuş bu ülkenin, daha müreffeh daha modern daha yaşanılabilir olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kocaeli Barosu olarak 84 yıl önce başlayan yolculuğumuzda devraldığımız özgürlük ve demokrasi meşalesini yorulmak bilmeden taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu inançla büyük ve güçlü Kocaeli Barosu ailesi olarak, baromuzun kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bugünde, demokratik hukuk devleti, toplumsal barış ve huzur hedefini gerçekleştirmiş bir ülke hayali ile daha nice kuruluş yıldönümlerinde bir arada olmayı diliyorum” dedi.

 

manset-2-404.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.