Kocaeli aşılamada ağır ilerliyor

Kocaeli aşılamada ağır ilerliyor

Kocaeli’de ikinci doz aşı miktarı oldukça yavaş ilerliyor. Kocaeli’de 18 yaş ve üstü nüfusun yüzde 73.5’i aşılarını tamamladı.

Koronavirüse karşı en büyük silahımızın olan aşılamada Kocaeli bir türlü istenen seviyeye ulaşamadı. Türkiye geneline baktığımız zaman ise ilk dozu aşı yaptıranların aşı oranı yüzde 88.38. İkinci doz yaptıranların ise yüzde 76.21. Kocaeli ilk doz aşılamada mavi renge ulaşırken, haritanın değişmesi ile birlikte Kocaeli sarı renge gerilemişti. Geçen sürenin ardından Kocaeli maalesef mavi renge ulaşamadı.

GENÇLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, “Tedbirlere uyma konusunda maalesef daha az dikkatliyiz. Bu da covid 19’un yanında mevsimsel hastalık riskini de artırıyor. Covid 19 artık gençlerde daha yaygın. Bu nedenle gençlerimizin daha yüksek oranda aşılanması lazım. Aşılama hem gençlerimizi koruyacak hem de büyüklerimize bulaştırma riskini azaltacaktır. Covid 19 gebelerde daha ağır seyrediyor. Gebelik öncesinde, gebeliğin herhangi bir haftasında covid 19 aşınızı olabilirsiniz. Aşılarını ertelemiş olanlar ya da dozlarını tamamlamamış olanlar, sizleri en yakın sağlık kurumlarımıza bekliyoruz” dedi.

 

mudur-007.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.