KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı

KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında (KO-MEK)yeni eğitim dönemi Covit-19 salgınına karşı alınan önlemler doğrultusunda başladı.

Günler öncesinden hazırlıkların yapıldığı kurs merkezleri yeniden kursiyerlerine kapılarını açtı. Virüse karşı her türlü tedbirin alınması, kursiyerler tarafından memnuniyetle karşılandı.

 HES KODSUZ, MASKESİZ GİRİŞE İZİN YOK

Yeni eğitim dönemi KO-MEK’in 12 ilçedeki 43 merkezinde ve 334 branşta eş zamanlı olarak başladı. Haziran ayında yapılan telafi eğitimlerinin ardından kursiyerler yaklaşık 3 aylık bir ara sonrasında KO-MEK Kurs Merkezlerine geldi. Ancak Pandemi dönemi olması nedeniyle kurs merkezlerine girişlerde halk sağlığı önceliği nedeniyle alınan önlemler dikkat çekti. Bu kapsamda kurs merkezlerinin girişlerinde öncelikli olarak kursiyerlerin ateşi ölçülerek, HES (Hayat Eve Sığar Uygulaması) Kodu sorgulaması yapıldı. Maskesiz hiçbir kursiyerin kurs merkezlerine girişine izin verilmedi. Vatandaşların alınan tüm önlemlere uyduğu görüldü.

 MASKE DERS SIRASINDA ZORUNLU

Tedbirler, kurs merkezlerinin içinde ve dersliklerde aynı kararlılıkla uygulandı. Kursiyerler ders boyunca maskelerini çıkarmadı. Teneffüs süreleri uzatılarak, kursiyerlerin bu zamanlarının çakışmamasına özen gösterildi. Klima kullanımına izin verilmeyen KO-MEK kurs merkezlerinde sınıflar sık sık havalandırıldı.

 ÖNLEMLER EKSİZ UYGULANDI

Önlemlerin eksiksiz uygulandığı kurs merkezlerinde el dezenfektanları dikkat çekti. Merkezlerin girişleri ile belirli alanlarına el hijyeni için dezenfektanlar  konuldu. Sık temas edilen yüzeyler ise görevliler tarafından sıklıkla silinerek, dezenfekte edildi.

3-346.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.