KO-MEK’te yabancı dil kurslarına ilgi artıyor

KO-MEK’te yabancı dil kurslarına ilgi artıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) istihdam ve el becerileri kurslarının yanı sıra yabancı dil branşlarına yönelik verdiği eğitimlerle de dikkat çekiyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) istihdam ve el becerileri kurslarının yanı sıra yabancı dil branşlarına yönelik verdiği eğitimlerle de dikkat çekiyor. KO-MEK kurslarının tamamen ücretsiz ve verilen eğitime göre alt yapısının uygun olması nedeniyle Kocaelililer ve çevre illerden yoğun talep almasına neden oluyor.

 

ŞEKERPINAR KO-MEK’TE AÇILDI

Gerek Türkiye’de bulunan Bulgaristan göçmenlerinin yoğunluğu gerekse halen Bulgaristan’da yaşayan Türk asıllı insanların çokluğu nedeniyle oldukça talep gören dillerden olan Bulgarca yeni dönemde KO-MEK Şekerpınar kurs merkezinde açılarak eğitimlere başlandı. 28 kursiyerin aktif olarak eğitim gördüğü kursta dersler uygulamalı olarak oldukça keyifli bir ortamda gerçekleştiriliyor. 

 

BULGARCA İLE BALKANLARI RAHATÇA GEZEBİLİRSİNİZ

Türkiye’de yaşayan Bulgaristan göçmeni vatandaşların yoğunluğu ile halen Bulgaristan’da yaşayan yüzbinlerce Türk vatandaşın var olması dolayısıyla Bulgarca öğrenmesi, bu kişiye hem ticari hem de kültürel açıdan pek çok fırsat sunabiliyor. Bunun yanı sıra Bulgarca öğrenmek farklı Balkan dillerini öğrenme yolunda büyük bir fayda sağlıyor. Yani Bulgarca öğrendiğiniz zaman Makedoncayı çok iyi anlayabilir, ekstra bir çalışmayla da Sırpça ve Hırvatçayı rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Diğer bir deyişle Balkanlar’a yönelik bir ilginiz, projeniz varsa Bulgarca öğrenmek size yarar sağlar. Hem sınır komşumuz olduğu için de Bulgarca öğrenmek Türk vatandaşlarına cazip fırsatlar sunabiliyor.

 

115 BİN 895 KURSİYER DİL EĞİTİMİ ALDI

İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Korece, Japonca, Bulgarca, Gürcüce, Boşnakca ve Arapça gibi kullanımı yaygın birçok dilde eğitim veren KO-MEK, bu alanda verdiği ücretsiz eğitimlerle Kocaeli’nde önemli bir eksiği dolduruyor. Özellikle öğrencilerin tercih ettiği ücretsiz dil kurslarında şimdiye kadar toplamda 121 bin 454 kursiyer eğitim alarak sertifika almaya hak kazandı.

 

PEKİ, ŞARTLAR NE?

KO-MEK kurslarında Bulgarca kursuna yazılmak için hangi şartları taşımak gerekir; Öncelikle kursiyer okuma yazma bilmeli veya ilkokul mezunu olmalıdır. 2 (ikinci) seviyesi için; A1 (birinci) seviyesi belgesine sahip olmak veya eğitim merkezlerinde yapılacak A1 Seviye yeterlilik sınavında başarılı olmalıdır. En son olarak da; kursiyer kendisi için en uygun kurs merkezine online olarak başvuru yapmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.