KO-MEK’te ilk sergi açıldı

KO-MEK’te ilk sergi açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, bahar aylarında düzenlediği geleneksel ilçe sergilerine kavuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları, bahar aylarında düzenlediği geleneksel ilçe sergilerine kavuştu. Kursiyerlerin bir yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru ürünler vatandaşlarla buluşmaya başladı. İlçe Sergilerinin ilk durağı Gölcük ve Kandıra oldu. Kandıra İlçe Sergisi’nin açılışına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’dan vatandaşlara çifte müjde geldi. Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kursiyerlerin ürünlerinin satışa sunulduğu Ormanya Mağazasını kent genelinde yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Ayrıca yine kadın emeğine verdikleri önem çerçevesinde tıbbi aromatik bitkiler başta olmak üzere turizm ve hayvancılık alanlarında kursiyerleri destekleyeceklerini kaydetti.

 

BAŞKAN YALNIZ BIRAKMADI

KO-MEK’te iki yıl aradan sonra ilk ilçe sergisi heyecanı Kandıra’da yaşandı. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı açılışta birbirinden güzel el emeği göz nuru eserler vatandaşlar için sergilendi. Kursiyerleri bu heyecanlı ve anlamlı günlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da yalnız bırakmadı. Açılışa ayrıca Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, siyasi parti temsilcileri sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURDU

Kandıra Namazgah Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılışta kursiyerler adına konuşmayı Meyve Ağaçlarında Budama kursuna gelen Huriye Okan ve Rıfat Okan çifti yaptı. KO-MEK’in hayatlarında oluşan bir boşluğu doldurduğunu ifade eden çift “KO-MEK bizim için ikinci bahar oldu” ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan ise, KO-MEK kurslarının önemine değinerek, bu kurslarda emeği geçen başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın olmak üzere tüm kursiyerlere teşekkür etti.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

Konuşmaların ardında KO-MEK Bohçası nişanlı kursiyere verildi. Ardından protokolle birlikte açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından protokol hep birlikte sergi alanını gezerek, el emeği göz nuru ürünleri inceledi. diğer sergi ise Gölcük İlçe Sergisi oldu. Gölcük Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen sergide kursiyerler uzun bir aradan sonra ürünlerini sergilenmekten vatandaşlar da el emeği göz nuru eserleri incelemenin keyfini çıkarttı. Sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkan Vekili İbrahim Tektaş, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar, Gölcük İlçe Halk Eğitim Müdürü Necmettin Türkmen, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

komek-2-011.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.