KO-MEK Vefası gönülleri fethetti

KO-MEK Vefası gönülleri fethetti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) alanında uzman usta öğreticileri ile birlikte 354 farklı branşta binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi kursu vermeye devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) alanında uzman usta öğreticileri ile birlikte 354 farklı branşta binlerce vatandaşa meslek ve sanat eğitimi kursu vermeye devam ediyor. KO-MEK istihdama yönelik açmış olduğu kurslarla milli istihdam projesine destek olurken aynı zamanda uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri ile de gönüllere taht kuruyor.

 

ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTILAR

Alanında uzman usta öğreticiler tarafından verilen eğitimlerle meslek alanlarında kalifiye elaman açığını kapatan KO-MEK, yaş pasta yapım kursu ile geleceğin pastacılarını eğitiyor. Birbirinden maharetli ellerin hünerlerini gösterdiği Yenikent KO-MEK yaş pasta yapımı kursu kursiyerleri öğrendikleri bilginin karşılığını vermek için bir araya gelerek el emeği ile göz nuru ile birbirinden güzel pastalar hazırlayarak önceden belirledikleri çocuklara sürpriz yaptı.

 

KO-MEK’İN PASTALARI ÇOCUKLARI SEVİNDİRDİ

KO-MEK Vefası geleneğini yaşatan Yenikent KO-MEK yaş pasta yapım kursu kursiyerleri hem çocukların yüzünü güldürmüş oldu hem de bir anlamda aldıkları eğitimin vefasını gösterdi. Oldukça neşeli bir ortamda eğlenerek pastaları yapan kursiyerler, süslemeleri büyük bir özenle gerçekleştirdi.

 

PASTA YAPIMINA DAİR HER ŞEY BU KURSTA

Yeni eğitim döneminde ev yemekleri, pastacı çırağı, aşçı çırağı, yaş pasta yapımı gibi yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitimlerine devam eden KO-MEK, Yenikent Kurs Merkezinde açmış olduğu pastacı çırağı kursu ile bu sektöre yeni yüzler yetiştirmeye başladı. Toplamda 150 saatlik kursta: hazırlık, besin öğeleri, mayalı ve mayasız hamurlar, yaş pasta teknikleri ve resimli pasta teknikleri gibi önemli modüller işleniyor. Oldukça neşeli bir ortamda gerçekleştirilen derslerde kursiyerler el emeğiyle bir şeyler yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Hijyen kurallarının ön plana çıktığı kursta her bir kursiyer öğrendikleri ile kendine yeni bir şeyler katıyor.

 

pasta-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.