KO-MEK sergisinde sıfır atık çalışmaları tam not aldı

KO-MEK sergisinde sıfır atık çalışmaları tam not aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kurslarında (KO-MEK) el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı yılsonu sergilerine Körfez ilçe sergisinin açılışı ile devam edildi.

Vatandaşların oldukça yoğun ilgi gösterdiği KO-MEK Körfez ilçe sergisi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yanı sıra eşi Figen Büyükakın, Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Körfez İlçe Halk Eğitim Müdür Vekili Müzahi Doğan, Körfez ilçede faaliyet gösteren kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra KO-MEK kursiyerleri katıldı. 

 

KO-MEK KENTİMİZE DEĞER KATIYOR

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt konuşmasında, “Bugün gerçekten çok sevinçliyiz pandemiden dolayı 2 yıldır göremediğimiz bu güzellikleri artık ilçe sergilerimizle birlikte görmeye başladık. KO-MEK şehrimize çok büyük değerler katan bir kuruluş. Buralarda yüz binlerce kursiyer meslek edindirme kurslarından istihdama kadar birçok alanda değerli hizmetlerde bulunuyor. Ben özellikle KO-MEK’i sonuna kadar destekleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti. 

 

HALK ÜNİVERSİTESİ

Açılışta son olarak kürsüye çıkan Başkan Büyükakın, “Kursiyerlerimiz buralarda çok büyük emekler veriyor burası bizim için bir halk üniversitesi burada hayatın çeşitli alanlarına da girerek usta öğreticilerimiz ile birlikte KO-MEK Bohçası, KO-MEK Vefası ve özellikle Ramazan ayında uyguladığımız KO-MEK Hurması ile bir nevi yardım kuruluşu gibi çalışarak gönüllere dokunmasını bildiler” şeklinde konuştu.

 

KO-MEK SEPETİ SATIŞ MAĞAZALARI ÇOĞALIYOR

KO-MEK kursiyerlerinin daha kolay satış yaparak ürünlerini pazarlayacakları bir site olan Komeksepetini kurarak bu alanda kursiyerlerin önünü açtıklarını ifade eden Başkan Büyükakın “Çeşitli kuruluşlarımızla alt yapı hizmetlerini destekleyerek kursiyerlerimizin daha çok satışını yapması için önce Ormanya’ya bir satış yeri açtık. Bu alanda kursiyerlerimiz daha rahat ettirmek için şimdide Darıca Millet Bahçesine satış yeri açarak kursiyerlerimizsin yanında olmaya devam edeceğiz’’ müjdesini verdi.

 

komek-2-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.