Kızılay lojmanlarının Valiliğe verileceği iddiası

Kızılay lojmanlarının Valiliğe verileceği iddiası

Kahramanmaraş depremleri sonrası afetzede vatandaşların başka illere taşınmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Kuruçeşme Plajyolu’ndaki boş lojmanlarının, Kocaeli Valiliği’ne aktarılacağı iddia edildi.

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerle 11 ilde yaşanan yıkımdan sağ kurtulan vatandaşlar, yeni bir hayata başlayabilmek için 70 ildeki farklı noktalara sevk edilmişlerdi. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları başta olmak üzere birçok bina, depremzedeler için ayrılırken İzmit Kuruçeşme Plajyolu’ndaki Kızılay lojmanlarının atıl halde durması tartışma konusu olmuştu. Edinilen bilgilere göre boş duran lojmanların başka bir kuruma devredilmesi gündemde. Kızılay Genel Merkezi tarafından yürütülen görüşmeler sonucu lojmanların bir bakanlık üzerinden Kocaeli Valiliği bünyesinde hizmet veren bir il müdürlüğüne devredileceği iddia edildi.

MUHTAR YAMAN BİNADAN BAHSETMİŞ

İzmit Kuruçeşme Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Kızılay lojmanları ile ilgili Mahalle Muhtarı Mustafa Yaman, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un kente atandığı ilk günlerde kendisiyle görüştüğünü, lojmanlardan bahsettiğinde Vali Yavuz’un konuya ilgi gösterdiğini ifade etti. Uzun zamandır boş duran lojmanların bir an önce kullanıma açılması mahalle sakinlerince de bekleniyor. Yaklaşık 10 yıl önce tamamlanan ve hiç kullanıma açılmayan binanın etrafı da oldukça bakımsız.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.