Kızılay Caddesi’ne mini cuma pazarı

Kızılay Caddesi’ne mini cuma pazarı

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kızılay Caddesi’nde Büyükşehir tarafından yaptırılan otoparkın zemin katına cuma günleri daraltılmış pazar kurulacağını açıkladı.

Gebze’ye cuma pazarı, minimize edilmiş haliyle geri dönüyor! 
Gebze Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumunda gündem dışı olarak söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Kayhan Özler, Kızılay Caddesi’nde yaptırılan katlı otoparkın bir katının pazar olarak değerlendirilmesini istediklerini kaydetti. Konu üzerine açıklamada bulunan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, 7 katlı otoparkın zemin katına cuma günleri, eski pazarın daraltılmış haliyle kurulmasına dair Büyükşehir Belediyesi ile mutabakata vardıklarını kaydetti. Kararın kesinleşmesinin ardından cuma pazarının daraltılmış haliyle geri döneceğini söyledi. 
ADLİYE BİNASI akp-grubu.jpg
Zinnur Büyükgöz bir diğer soru üzerine, Gebze Belediyesi tarafından devralınan eski Gebze Adliyesi binasına belediyenin bazı birimleri ile GESMEK kurslarının konuşlandırılacağını kaydetti. Ayrıca binanın zemin katına mini bir kent müzesi tasarladıklarını belirtip binayı ne şekilde değerlendireceklerine dair görüş ve önerilere açık olduklarını dile getirdi. 
SARNIÇ VE KERVANSARAY
Başkan Büyükgöz; İYİ Parti ve CHP’li meclis üyelerinden gelen sorular üzerine de Gebze’de önce tarihi hamamın yanındaki sarnıç sonra kervansarayı değerlendireceklerini söyledi. 
SARI CAMİİ PROJESİ
Başkan Büyükgöz, Beylikbağı’nda yılan hikayesine dönen Sarı Camii projesinde devir yetki yazısının geldiğini ve bölgedeki iki binayı da sahiplerinden alıp projeye katmak için görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi. Büyükgöz ayrıca Eskihisar’da Osman Hamdi Bey Müzesi ile Eskihisar Kalesi için de planlarının olduğunu kaydetti.
KHK’LILARA 255 TL AİLE YARDIMI 
Marmara Uzmanlar’dan 01 Nisan 2018 tarihi itibariyle belediye bünyesine geçen KHK kapsamındaki işçilere 255 TL aile yardımı yapılması oy birliğiyle onaylandı. iyi-parti-001.jpg
MUHTARLIK BİNALARI MUHTARLIKLARA
Hacı Halil, Osman Yılmaz ve Mustafapaşa Mahalleleri’ndeki muhtarlık binalarının muhtarlıklara tahsisi ile diğer gündem maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi. Gebze Belediye Meclisi’nde kasım ayı olağan toplantısının 5 Kasım Salı günü 16.00’da toplanmasının karara bağlanması ile meclis sona erdi. *Aktan Uslu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.