Kızdırınca “Başkanım” derdim…

Kızdırınca “Başkanım” derdim…

Dilovası Belediyesi’nin seçim ittifakı gereği “Saadet Partili” ama özünde CHP’li meclis üyesi, geçen yıl kaybettiğimiz CHP Dilovası İlçe eski Başkanı Kerem Aydemir’in kızı İnci Aydemir’e babasını anlattırdık: Kızdırınca ‘Başkanım’ derdim…

Röportaj: Filiz OCAK

 

Kocaeli’nin en genç belediye meclis üyesi; siyasi partilerin kadın kolları başkanlarını ayrı değerlendirdiğimizde Dilovası’nın tek aktif kadın siyasetçisi İnci Aydemir ile röportajımız önce kendisini kısaca tanıtmasını istememizle başladı:

 

BM’DE HER DÖNEM

BİR AYDEMİR VARDIR

 

“1995 Dilovası doğumluyum. Dilovası hayata gözlerimi açtığım, doğduğum ve doyduğum yer. Dilovası’na aşık bir gencim diyebilirim. Kocaeli Üniversitesi Çevre Teknikerliği bölümü (2017) mezunuyum. Aktif siyasete 23 yaşında başladım. Dedem üç dönem, amcam bir dönem belediye meclis üyeliği yaptı. Dilovası’nda her dönem bir Aydemir meclis üyeliği yapmıştır diyebilirim. Yine Benden önceki dönemde amcam meclis üyesiydi.”

 

BABAM HER ŞEYİ

TEK BAŞINA YAPIYOR

 

“Ailenin Ağrı’dan göç hikayesi anlatır mısınız?” ile sürdü: “Babam 15 çocuklu bir ailenin en küçüğü, henüz bir yaşındayken babasını kaybediyor. Annemle babam amca çocukları. Nişanlandıktan sonra babam, 22-23 yaşlarındayken geliyorlar ve babam burada işyeri açıyor. Babam her şeyi tek başına yapıyor. Yakın akrabalarımızın çok büyük kısmı Ağrı’da yaşamlarını sürdürüyor.”

 

BUGÜN SAYFAYI “BABA KIZ”A AYIRDIK

 

25 Eylül 2021’de, 11 ay önce kalp krizinden hayatını kaybeden CHP Dilovası İlçe eski Başkanı Kerem Aydemir’in kızı;

2019 yerel seçimlerindeki ittifaktan ötürü belediye meclis üyeliğine Saadet Partisi’nden seçilen, sürdüren ancak CHP’li olan İnci Aydemir ile röportaj görüşmemizde bugün yayınladıklarımız hariç 8 soru daha yönelttik ve yanıtlarını aldık. Babası Kerem Aydemir’e atfettiğimiz bu röportajda o sorular ve yanıtları önümüzdeki günlerde gerek gazetemiz gerek www.gebzehaber.net’te yer alacak. Bugünkü bölümü, “baba kız”a ayırdık:

 

 

 

-         Babanızla ilgili çok bilinmeyen, anlatmak istediğiniz anınız var mı?

 

-         Babamla 3.5 sene boyunca birlikte aktif siyaset yaptık. Evde en fazla anısı benimledir. Dışarıdayken ya da beni çok sinirlendirdiğinde, ‘Başkan’ diye hitap ederdim. İnsanlar bazen baba kız olduğumuzu bilmez anlamazlardı çünkü siyasi ortamlarda, ‘Başkanım’ diye hitap ederdim.

 

-         Doğulu olduğumuz için düğmeye hassasız fakat babam beni çok farklı yetiştirdi. Doğum günlerimden birinden babamdan imzasının fotoğrafını göndermesini istedim. Gittim, bileğime dövme yaptırdım. Kızmayacağını biliyordum, emindim. Aksine çok mutlu oldu. Annem biraz kızdı tabi, ablam çok beğendi. Hatta babam, ‘Dövme yaptıracağını bilseydim imzamı daha güzel atardım’ dedi.

 

-         Küçükken babama, ‘Senin arabanın arkasına atlayıp her yeri gezmek istiyorum’ derdim, büyüyünce nasip oldu. 3.5 yıl birlikte siyaset yaparken babamın arabasıyla birçok yer gezdim. Aslında birlikte aktif siyaset hayatımız, başlı başına bir anı.

 

-         Babanızın telkin ve destekleri hariç, aktif siyasette yer alma gerekçeniz nedir?

 

-         Bizim taraflarda en çok erkek çocuklarını öne sürerler. Yerel seçim döneminde babam da meclis üyesi listesi oluşturacağını söyledi. ‘Nasıl yapalım?’ diye bana da sordu ve teklifte de bulundu. 23 yaşın verdiği bir cesaretle mi bilemiyorum, ‘Neden olmasın?  Herkes yapabiliyorsa Ben neden yapamayayım?’ dedim. Zorluğunu biliyordum ama açıkçası bu kadarını tahmin etmiyordum, işin içine girince ne kadar zor olduğunu daha iyi anladım. Seçim çalışmalarında bulundum. Erkek egemen toplum ve ortamda var olma çabası gösterdim. Babam sadece aktif siyasette değil her alanda çok destekçiydi. Evlatlarının hepsinin üniversite okumasını istedi. Babamın destekleyici tavrıyla bu noktada oldum. Aktif siyasette varsam,  babamın desteği ile var olduğumu söyleyebilirim. 

 

-         Babanız aynı zamanda AKP İlçe kurucusu. O süreçte siz de babanızla aynı siyasi düşüncede mi idiniz? Babanız AKP’den neden koptu? Size anlattıkları ya da gözlemleriniz nedir?

 

-         2001 yılıydı, babamın AK Parti Teşkilatı’nda aktif şekilde çalıştığını hatırlıyorum ama henüz altı yaşındaydım. Biz dört kardeşiz, en büyük ablam daha iyi hatırlar. Bütün aile babamın siyasette destekçisiydik. Biz bir evde iki siyasetçi ile büyüdük çünkü annem de konunun içindeydi. Aile gündemimiz genel olarak siyasetti.

 

-         Babanızın kurucu yönetiminde yer aldığı partiden, teşkilattan ayrılışına dair ne söylemek istersiniz?

 

-         Babamın AK Parti’ye gerçekten çok büyük katkıları oldu. Dilovası için çok önemli şeyler yaptılar. Hereke’nin ilçe olup Dilovası’nın Hereke’ye bağlanma olasılığı vardı, ona karşı çok mücadele ettiler. Hatta AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın da Dilovası için her şeyi yaptığını söyleyebilirim.

 

-         Babam CHP içinde verdiği mücadeleyi AK Parti içinde de. Vefasızlık gördüğü için 2014’de yollarını ayırdı ve ayrıldığına da hiç pişman olmadı. O zamanlar büyük hata yaptığını söyleyenlere, ‘Hayır ben en iyisini yaptığımı düşünüyorum Zararın neresinden dönersen kardır’ diye yanıt verirdi. Benim AK Parti ile herhangi bir siyasi başlangıcım olmadı. CHP içinde babamla birlikte yer aldım ve devam ettim.

 

90388425-28b4-4a07-a7fb-b00b49d108cd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.