Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında?

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında?

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, yer aldığı projelerle, özel hayatıyla sevenleri tarafından merak ediliyor. Kıvanç Tatlıtuğ kaç yaşında? Kıvanç Tatlıtuğ nereli? Kıvanç Tatlıtuğ'un eşi Başak Dizer kimdir? Kıvanç Tatlıtuğ hangi projelerde yer aldı? Merak edilen soruları haberimizde derledik.

Kıvanç Tatlıtuğ, 27 Ekim 1983 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Eğitimini İstanbul'a taşınmalarının ardından İstanbul Kalamış Lisesi'nde tamamladı. Annesinin bir marketin camında gördüğü mankenlik ilanına başvurmasıyla Kıvanç Tatlıtuğ, mankenlik yaparak meslek hayatına başladı.

MODELLİK KARİYERİ
2002 senesinde ''Best Model of Turkey'' ve ardından da ''Best Model of the World'' yarışmalarına katılan Kıvanç Tatlıtuğ, ''Best Model Of Turkey'' yarışını kazandı ve ''Best Model Of The World'' yarışması ile uluslararası bir yarışmada ismini duyurmayı başardı. Elde ettiği bu başarılarının ardından modellik yapmak için Paris'te yaklaşık 2 yıl yaşadı.

OYUNCULUK KARİYERİ
Paris'te geçirdiği 2 yılın ardından Türkiye'den teklif alan Kıvanç Tatlıtuğ, ''Gümüş'' adlı projeyle Songül Öden ile birlikte başrol alarak oyunculuk kariyerine başlamış oldu. Bu dizi Türkiye ve çok sayıda Orta Doğu ülkesinde sevildi ve dizinin ünü Türkiye'yi aştı. ''Gümüş'' dizisiyle adını duyuran ve ünlü olan Kıvanç Tatlıtuğ, ardından ''Menekşe'' dizisinde oynayarak ''Halil'' rolünü oynadı. 2008 yılında başrollerini Beren Saat'le paylaştığı ''Aşk-ı Memnu'' dizisinde rol alan Kıvanç Tatlıtuğ, bu dizinin ardından çok fazla hayran kitlesi kazanarak ününe ün kattı. Bu dizideki ''Behlül Haznedar'' rolü Kıvanç Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En iyi erkek oyuncu" ödülünü kazandırdı.

ÖDÜLLERİ
2009 - 36.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Aşk-ı *Memnu)
2012 - 39.Altın Kelebek Tv Yıldızları Ödülleri, En İyi Erkek Oyuncu (Dram) (Kuzey *Güney 1. Sezon)
2013 - Yılın Yıldızları, En Beğenilen Erkek Dizi Oyuncusu (Kuzey Güney)

FİLMLER VE DİZİLER
2007 - Amerikalılar Karadeniz´de
2005 - Gümüş
2008 - 2009 - Aşk-ı Memnu (Dizi)
2008 - Menekşe ile Halil (Dizi)
2010 - Ezel
2010 - Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)
2011 - Kuzey Güney (Dizi)
2012 - Kuzey Güney Sezon 2 (Dizi)
2013 - Kelebeğin Rüyası
2014 - Kurt Seyt & Shura (Dizi)
2016 - Cesur ve Güzel (Dizi)
ÖZEL HAYATI
Kıvanç Tatlıtuğ, Aşk-ı Memnu dizisinin setinde tanıştığı Başak Dizer'le 2016 yılında evlendi. Gözlerden uzak bir birliktelik yaşayan çift geçtiğimiz yıl 'Kurt Efe' ismini verdikleri bir evlat dünyaya getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.