KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI: CHP Kocaeli’den sert tepki

KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI: CHP Kocaeli’den sert tepki

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı şehit cenazesinde bazı saldırganların, sözlü ve fiziki saldırısına uğramış; o bölgede bulunan bir eve sığınmak zorunda kalmıştı.

Evin etrafını saran öfkeli kalabalık, Kemal Kılıçdaroğlu’nu linç etmek istemiş, Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı binadan zırhlı araba yardımı ile çıkarılmıştı. CHP KocaeliÖrgütü de bu saldırıya en güçlü şekilde tepki gösterdi. Olayın sorumlularının istifa davet edildiği sert açıklamada, genel başkana destek mesajı verildi. 

TÜM TÜRKİYE’DEN KINAMA MESAJLARI

Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu çirkin saldırı sonucunda, başta Kocaeli’nde olmak üzere tüm illerden tepki gelmiş, saldırı lanetlenmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Örgütü tarafından bugün düzenlenen basın açıklamasıyla çirkin saldırı bir kez daha kınandı. Basın açıklamasını, CHP İl Başkan Vekili Korkut Öz okudu. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve Millet İttifakı üyeleri ile çok sayıda vatandaş ve partili açıklamaya katıldı.

SOYLU İSTİFAYA DAVET EDİLDİ

CHP İl Başkan Vekili Korkut Öz, basın açıklamasını okuduğu sırada İzmit’li vatandaşlar Sabri Yalım Parkını “Süleyman Soylu İstifa” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları ile inletti. CHP’li vatandaşlar saldırının ana sorumlusu olarak gördüğü bazı gazeteleri kınadı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı açıklamalarından ötürü istifaya davet etti. CHP'liler, açıklamanın ardından çok kısa bir süre içinde alandan ayrıldı. CHP'nin açıklaması yaklaşık 10 dakika sürdü. Herhangi bir tartışma ya da olay yaşanmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.