Kışlık kıyafet verilmeyince, işçiler iş bıraktı

Kışlık kıyafet verilmeyince, işçiler iş bıraktı

Kartepe'de kurulu bulunan Tezcan Galvaniz isimli fabrikada, iddialara göre işveren tarafından kışlık kıyafet dağıtılmaması sebebiyle, çalışanlar iş bıraktı.İşçiler, çalışmayarak makine başında bekleyince, işveren tarafından fabrikaya polis çağırıldı.

Kartepe İlçesi Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Tezcan Galveniz isimli fabrikada, oldukça hareketli dakikalar yaşanıyor. Edinilen bilgi ve iddialara göre; bir süredir işveren tarafından kışlık elbise verilmesini bekleyen ancak, bu konuda net bir cevap alamayan çalışanlar, sabah saatlerinde tekrar bu taleplerini iletti. Hem kışlık elbise hem de çalışma koşullarında iyileştirme talep eden işçiler, taleplerine karşılık bulamayınca iş bıraktı.

SENDİKA ALSIN

İş bırakarak makine başında bekleyen ve kışlık kıyafet taleplerini tekrar eden işçilerin eylemine karşılık, İşveren polise haber vererek çalışanların fabrikadan çıkartılmasını istedi. İşverenin, işçilerin kışlık kıyafet taeleplerine karşılık, “ya kendi kıyafetiniz ile çalışın. Yada senida işçiye” demesi üzerine eylemlerin başladığı öğrenilirkeni sendika ve işveren arasında da görüşmeler başladığı öğrenildi.

Abbas Çakar

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.