Kişiden çıkardık kamuya kazandırdık

Kişiden çıkardık kamuya kazandırdık

Çayırova Belediye Meclisi’nden AKP’li bir meclis üyesi: “Yeşil alan mevcut yerinde kalsaydı arsa sahibinin yapacağı olası inşaatlarla etrafı kapanacak, sadece o konut sakinleri kullanacaktı. Şimdi oradan aldık. Tüm halkın kullanımına, kamuya kazandırdık”

Konuyu Çayırova Belediye Meclisi AKP Grubu’ndan bir meclis üyesine sorduk. İsminin saklı kalması kaydıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Geçmişte mevcut yeşil alanları adamın arazisine planlamışlar. Aslında dışarıya koyabilirlerdi. DOP payı bu, bildiğiniz yeşil alan. Adamın arazisinin içine koyarak sanki o adama bir anlamda özel bir gayretle yeşil alan konulmuş idi. Bu o adamın yararına. Mülkiyeti küçülmüyor. Kamuya ait bir alan kendi özel arazisinin içine park olarak geliyor. Ama yarın adam orada bir inşaat faaliyeti yaptığında orayı çevirecek. Dışarıdan kimse girmeyecek. Sadece sitedeki kişilere hizmet edecek bir alan alacak. Biz onu kişinin mülkiyetinden çıkartıp halkın istifadesine sunmuş olduk.

Akse Mahallesi’nin Emek Mahallesi’ne yakın kısmında. Proje olarak hayata geçtiğinde aynı zamanda Gebze’de Yenikent Mahallesi sakinlerine de hizmet edecek bir çalışma.

Önemli olan, bir metrekare bile kamulaştırma olmadan kazandırılmıştır.

GÜVENLİKLİ OLACAK

Pandemi koşullarına girdik. Maliyetli bir çalışma olacak. Ne zaman hayata geçer, tarih verilemez ama bu tür çalışmaların çok geniş alanına yayılan örneklerinde birçok olumsuzluklar yaşandığına tanık olundu. Çünkü güvenliğinin sağlanması da zor oluyor. Bizdeki proje ince uzun diye tanımlanacak bir proje olacak. Tuzla sahildeki çalışma gibi değil yani o kadar da dar değil yer yer genişliği 80 metreye varacak bir proje. İçinde elbette yürüyüş yolları vesair de yer alacak.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.