Kış lastiği denetimleri başladı

Kış lastiği denetimleri başladı

Ülke genelinde kış lastiği kullanma zorunluluğunun başlamasıyla, araçlara yönelik denetimlerde başladı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bu kapsamda Drone destekli kış lastiği uygulaması gerçekleştirdi.

Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Aralık 2021 Çarşamba günü itibariyle başladı. Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de bu kapsamda ilk denetimini Kartepe zirvesi Samanlı dağları eteklerinde gerçekleştirdi. Drone destekli kış lastiği denetiminde, kış mevsimiyle birlikte kar, yağmur ve buzlanma gibi hava koşulları nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kontrollerde bulundu.

BROŞÜR VE MASKE DAĞITIMI

Jandarma tarafından yapılan kontrollerde durdurulan ticari araçlarda lastik kontrolü ve kış lastiklerinin diş kalınlığı ölçümleri yapıldı. Denetimde Trafik kuralları ve can güvenliği konusunda da sürücülere hazırlanan bilgilendirici broşür ve araç içerisindeki yolculara maske dağıtımı da gerçekleştirildi.

LASTİK TAKMAYANLARA CEZA

Denetim ve kontrollerde kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde kış lastiği diş derinliği 4 mm’den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda kış lastiği diş derinliği 1.6 mm’den az olmama şartı aranıyor. Diş derinliği ise lastik sırtının ortasına en yakın dişlerden ölçülüyor. Ayrıca kış lastiği takmayan ticari araçlarda sürücülere ise 846 TL cezai işlem uygulanıyor.

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.