Kırsal Alanlarda Foseptik İnşa Ediliyor

Kırsal Alanlarda Foseptik İnşa Ediliyor

Sıfır kirlilik ilkesi kapsamında yatırımlarını sürdürüyor.

 Sağlıklı ve arıtılmış içmesuyu, modern, çağdaş altyapı yatırımları ve kırsal bölgelerde yapılan atıksu arıtma tesisleri ile kırsal alanlara geri dönüşü teşvik eden Kurum, artan nüfus ile birlikte mevcut foseptikleri yeterli olmayan bölgelerde yeni foseptikler yapmak için projeler hazırladı.

4 İLÇEDE YAPILIYOR
Proje kapsamında; İzmit, Başiskele, Kartepe ve Gölcük İlçelerindeki kırsal yerleşim alanlarında bulunan mahallelerin atıksularını toplamak için 150, 250 ve 500 kişi kapasiteli foseptikler inşa ediliyor. Yapımı süren çalışmalar kapsamında İzmit ilçesi Zeytinburnu’nda 500 kişilik, Zeytinburnu Tepeköy’de 150 kişilik, Sarışehy’de 150 kişilik, Hasancıklar’da 500 kişilik, Sekbanlı’da 500 kişilik, Yenice’de 500 kişilik, Bulduk Çakırlar’da 250 kişilik ve Biberoğlu’nda 150 kişilik, Gölcük ilçesinde  Şevketiye’de 250 kişilik ve İrşadiye’de150 kişilik fosseptik inşaatları tamamlandı. Körfez ilçesinde  ise Sipahiler Mah. Korucuk mevkiinde 250 kişilik fosseptik inşaatı devam ediyor.  Ayrıca, atıksuları foseptiklere aktarmak içinde yaklaşık 4.7 km uzunluğunda atıksu hattı da inşa ediliyor.

ATIK SULAR, MODÜLER ARITMA TESİSLERİNDE ARITILIYOR.
Foseptik inşaatlarının, 2020 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Foseptiklerde biriken atıksular, vidanjörler ile alınarak modüler atıksu arıtma tesislerinde arıtılıyor. İSU mühendisleri tarafından projelendirilerek yapılan modüler atıksu arıtma tesisleri ile 10 km2 alandaki bölgelerin atıksuları arıtılmaktadır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, insan ve  çevrenin korunması için yaptığı yatırımlar ile sıfır kirlilik kapsamındaki koruma ve arıtma çalışmalarını sürdürecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.