Kırmızı renkler sarıya dönüyor!

Kırmızı renkler sarıya dönüyor!

Kocaeli’de 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' çok büyük artış yaşandı. Vaka sayıları arttı fakat Sağlık Bakanlığı’na ait HES uygulamasında bazı ilçelerde sarıya dönüş gözüktü.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre,  Kocaeli'de haftada 26 bin kişi koronavirüse yakalanıyor. Kocaeli’nin günlük vaka sayısı ise ortalama 3 bin 700 kişiye yükseldi. Kocaeli bu hafta en fazla vaka görülen beşinci il oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Ocak – 4 Şubat tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarını açıkladı. Son verilere göre, Kocaeli’deki vaka sayıları ciddi bir biçimde artmaya devam ediyor. Yeni haritaya göre; Kocaeli’de 100 bin kişide haftalık vaka sayısı 1277,95 oldu. Geçtiğimiz hafta bu oran 1042,88’di.

 

SARI RENKLERE DOĞRU GİDİYOR

Bu artıştan sonra HES uygulamasında ilçelerde sarıya dönüş gözükmesi dikkatlerden kaçmadı. Sosyal hareketliliği en yoğun olduğu yer olan Gebze merkezde kırmızı rengin etkisinden az da olsa kurtularak sarı renklere doğru gidiyor. Dilovası, Darıca ve Çayırova koronavirüsün en çok görüldüğü ilçeler arasındaydı. Bu ilçelerde de sarı renge uzun zaman sonra dönüş var. Özellikle Dilovası ilçesi diğer 3 ilçeye göre daha iyi durumda.

 

haritalar-1.jpg

 

haritalar-2-001.jpg

 

haritalar-3-001.jpg

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.