Kirli çıkışlar ayıpları,  açlığı, intiharları örtmez

Kirli çıkışlar ayıpları, açlığı, intiharları örtmez

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün aralık ayı meclis toplantısındaki tavrını kınadı. Bir halk gerçeği olan yoksulluk ve açlığı, intiharları hatırlatıp, “Bu kirli çıkışlar bu ayıpların üzerini örtmez” dedi

Gebze Belediye Meclisi’nde aralık ayı olağan toplantısı ilk oturumunun yankıları sürüyor. CHP Grubu’nun öğrencilere bir öğün yemek verilmesine yönelik önergesinin ikinci kez ertelendiği 01 Aralık tarihli toplantıdan bir gün sonra, 02 Aralık’ta İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet; Akçakoca İlkokulu önünde basın toplantısı düzenleyip beslenme saati etkinliklerine dair açıklamalarda bulundu.

https://l24.im/DFKL

 

KAVGA DÖVÜŞLER AYIBI ÖRTMEZ

 

2104.jpg

Aynı günün akşamı CHP Gebze İlçe Örgütü’nde basın toplantısı gerçekleşti. CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Ülkemizde ekonomik sıkıntı var. İnsanlar yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Önümüz kış. Belediye başkanının tavrı, kavgası, çıkışları Gebze Belediyesi’nin eksiği. Kavga dövüşler ayıpları; ekonomik sıkıntılardan ötürü yaşanan intiharları  örtmez. Bu kirli çıkışlar bu ayıpların üzerinin örtülmesine sebep olmayacaktır. Biz her zaman Gebzeli hemşerilerimizin hakkını savunmak için, toplumsal olayları gündeme getirmekle mükellefiz. Her platform ve şartta da bu sorunları gündeme getirmeyi sürdüreceğiz” dedi.

 

2102.jpg

Soldan sağa; Yaşa Erdoğan, Şahin Yılmazel, Gökhan Orhan, Saide Arslan Çalışkan, Ferzende Yakın

Basın toplantısına Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan ve belediye meclis üyesi Şahin Yılmazel de katıldı. Orhan’a toplantı divanında Çalışkan ve Yılmazel’in yanı sıra İlçe Başkan Yardımcısı Ferzende Yakın ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan da eşlik etti.

 

2109.jpg

Toplantıyı CHP İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu ve İl Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sungur da izledi.   

Öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik olarak ikinci önergelerinin ardından Belediye Başkanı ve AKP’li meclis üyelerinin tepkisiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Orhan, “Bu bir ihtiyaç” dedi. İlk önergelerinin ardından okul önlerinde velilerle konuya dair gerçekleşen sohbetlere değinen Orhan şöyle devam etti:  

ONLAR BİLMEZLER!

 

2108.jpg

 “Çocuğunuza günde kaç öğün yemek verebiliyorsunuz? Beslenme verebiliyor musunuz? Beslenmesine destek olabiliyor musunuz?” diye sorular yönelttik. ‘Bir öğün yemek verebiliyoruz’,  ‘Veremiyoruz’, ‘Günlük 20 TL harçlık veriyorum, akşam eve geldiğinde ‘Anne bu para bana yetmiyor’ diyor” gibi söylemlerle karşılaştık. Kimi aile, “Saray’ın bir günlük yemek masrafı bütün öğrencileri doyurur. Onlar plazalarda yaşıyor, bizim çocuklarımızın durumunu bilmezler” dedi.

Bu tür çalışmalar yaptık ve Gebze Belediye Meclisi toplantısında da grubumuz adına Gebze’nin böyle bir ihtiyacı olduğunu dile getirdik.

Gebze Belediye Başkan yardımcılarımızdan Selamet Güner, ‘Ciddi anlamda büyük rakam var. 90 bin öğrenci var. Önüne nasıl geçeceğiz. Nasıl olacak?’ diye sordu. Bu tamamen sosyal bir çalışma, bir ihtiyaç çalışması.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz daha önce, ‘Belediyemiz artıda. Belediyemizin kasasında sıkıntı yok’ demişti.  

Madem ki belediye artıda, kaynakları Gebze’nin, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimize harcayalım. Yoksul ailelere yönelik sosyal alanlarda çalışmalar başlatalım. Madem ki böyle bir talep varsa karşılık verelim.

MAKAMINA VE SİYASETÇİYE YAKIŞMADI

 

2110.jpg

Ama Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün meclis toplantısındaki tutumu, makamına, bir siyasetçiye yakışmayan bir tutumdu. Sonuçta bir talep var. Bu talebi siz gündeme alırsınız, almazsınız, o sizin yetkinizde. Ama alaycı tavırlarla, ‘İzmit Belediyesi okul köşelerinde çorba dağıtıyor…’”

Büyükgöz’ün İzmit Belediyesi’ne yönelik bu söylemi üzerine çalışmalarına dair bilgi edinmek için ilgili belediye başkan yardımcısı ile görüştüğünü kaydeden Orhan şunları aktardı: “Bu çalışmayı yürüten İzmit Belediye Başkan yardımcımız, ‘Biz sabah 07.00-09.00 arası mobil araçlarla, işe giden İzmitli hemşeriliremize ve Kocaeli Üniversitesi öğrencilerimize dağıtıyoruz. Ana okulu, ilkokul öğrencilerine çorba dağıtmıyoruz. Çünkü üzerine döküp kendini yakma ve kıyafetini kirletip o gün derse girmeme riski taşıyor’ dedi.

Okullarda da daha önce pizza, sandviç, meyve suyu ve meyve dağıttıklarını; sonradan okul müdürlerinin talebi üzerine sıcak yemeğe çevirdiklerini söyledi. Kendilerinden talepte bulunan dört okulda çalışmayı yürüttüklerini; aşevinde hijyenik koşullarda üretilen yemeğin servis edildiğini, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de diğer okullara da destek olabileceklerini aktardıklarını, talep beklediklerini, talebe göre çalışmaları yöneteceklerini dile getirdi.”

ŞAİBELERLE KONUŞULAN

İHALEYİ TAKİBE ALDIK

Gebze Belediyesi’nin çöp ihalesinin iki üç dönemdir şaibelerle gündeme gelmesi üzerine takibe aldıklarını da belirten Orhan, “Biz de grubumuz adına ihale çalışmalarının yapıldığı gün komisyon toplantısına katıldık. Prosedürü gerektiren ilk oturuma bizi dahil ettiler. Fakat ihalenin kime, ne şartlarda verileceğinin konuşulduğu toplantı, ikinci oturuma bizi alamayacaklarını söylediler.

Grup sözcümüz mecliste konuyu gündeme getirdiğinde belediye başkanı kendine yakışmayacak ifadelerle, ‘İhaleleri siz takip ediyorsunuz. Ben ihale takip etmediğim için bilmiyorum’ şeklinde kendine yakışmayan üslupla yanıt verdi.

Biz orada ihaleyi almak için değil vatandaşın hizmet alacağı ihalelerin ne usulde, ne şartla verileceğini takip edip kamu görevimizi yerine getiriyoruz. Belediyede ne olup bittiği belediye başkanının bilgisinde. İhalenin kimlere, ne şartla verildiğini bilmiyorsa o da belediye başkanının sorunlarından biridir.

Belediye başkanını bu tartışmaya sebep olduğu için kınıyoruz. Köşeye sıkıştığı dönemler oluyor. Üslubuna, makamına uygun bir şekilde Millet İttifakı grupları CHP ve İYİ Parti’yi bu konuda bilgilendirirse, kamuoyunu ve meclisi germeden sorulara cevap verirse kıymetli olur.”

Galericiler sitesinde de plan notlarının mahkemede iptal edildiğini hatırlatan Orhan, “Belediye başkanı köylerde, mahkemeleri devam eden yerlerde imar kararlarını meclisten geçirdi. Plan notları iptal edilmiş, yürütmeyi durdurma kararı gelmişti. Belediye başkanının bu inadı devam ederse vatandaş, ‘Mezun olduğun bölümden sıfır aldın, otur’ diyecek yakında. Çünkü köylerle ilgili bütün çalışmalarda eksiklik, ruhsatsız yerlere izin verme durumları var” dedi.

Orhan sözlerini, “Biz Gebzeli’nin malı Gebzeli’ye kalana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Gebze halkının ihtiyaçlarını da her platformda her durumda, şartta dile getireceğiz” diye tamamladı.

 

2112.jpg

Belediye meclisindeki tartışma ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in basın açıklaması video kaydının izlenmesinin ardından Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan söz aldı.

2101.jpg

Soldan sağa; Anıl Yavuz, Ferzende Yakın, Saide Arslan Çalışkan, Yıldırım Kaya, Gökhan Orhan, Suat Özcan, Bozkurt Uslu, Çetin Sarıca.

 

KAYA VE ÖZCAN’I AĞIRLADILAR: CHP Gebze İlçe Örgütü’nde yönetim basın toplantısının ardından KESK’in kuruluşunun 27’nci yıldönümüne atıfla Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin dayanışma yemeği için Gebze’ye gelen

 

2100.jpg

 

Eğitim-Sen kurucu genel başkanı; CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ve Muğla Milletvekili Suat Özcan ile beraberindeki İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Sarıca ve CHP İl eski Sekreteri, ADD Kocaeli Şube eski Başkanı Bozkurt Uslu’yu ağırladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.