Kirazpınar’da yeni tahliyeye CHP’den tavır

Kirazpınar’da yeni tahliyeye CHP’den tavır

TOKİ konutları ile dolmaya başlayan Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan çok sayıda vatandaşa 24 Temmuz’a kadar hayvanların tahliyesi tebliği yapıldı. CHP geniş heyetle halkı dinleyip tavır aldı

kirazpinar-16.jpg

Gebze’nin Kirazpınar Mahallesi, Taş Ocakları Mevkii’nde oturan ve geçimini hayvancılıktan sağlayan vatandaşlara, hayvanlarının tahliyesi için 24 Temmuz’a kadar süre verildi. Memleketleri Gümüşhane’de yaşanan heyelan sonrası 1989 yılında Gebze, Kirazpınar’a göç eden vatandaşların 32 yıllık tapu özlemi hala karşılığını bulmaz iken geçim kaynakları olan hayvancılığa kasıt, bardağı taşırdı.

CHP GENİŞ HEYETLE DİNLEDİ

kirazpinar-8.jpg

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, ilçe başkanı Gökhan Orhan ve ilçe kadın kolları başkanı Yaşa Erdoğan, CHP’li belediye meclis üyeleri Halil İbrahim Başçiftçi, Gökhan Yamen, Saide Arslan Çalışkan, Şahin Yılmazel ve Erhan Bölük ile partili yöneticilerden oluşan geniş bir CHP heyeti mahallede vatandaşlar ile bir araya geldi.

32 SENEDİR MUHATAP BULAMADIK

kirazpinar-7.jpg

Mahalle sakinlerinden, 2011 yılına kadar CHP Kirazpınar Mahalle Başkanlığı da yapan Hayrettin Yılmaz, CHP heyetine yanlarında olduğu için teşekkür etti. Yılmaz, “Burada bize karşı yapılan haksızlıklar siyaseti aştı. Rantabıl bir hal aldı” dedi. 32 senedir muhatap bulup tapu alamadıklarını kaydeden Yılmaz, “Biri Milli Emlak, bir başkası Hazine’nin, Orman’ın diyor” diye konuştu.

ADRESLERİMİZ SİLİNDİ

AMBULANS GELEMİYOR

Gebze’ye SHP’li (CHP) Mehmet Emin Akın’ın belediye başkanlığı döneminde göç ettiklerini belirtip Akın’a o dönemki tavrı ve desteklerinden ötürü teşekkür eden Yılmaz, “32 yıldır çok iktidar gördük. Karşımıza en son TOKİ masalıyla çıktılar. TOKİ’nin yetkilerini bir türlü anlayamadık. Planlama yapıyor, el koyuyor. 2016’da buranın adres sistemini Kocaeli Büyükşehir’in bilgi işlem dairesinden siliyorlar. Hepimizin adresi vardı. Silip coğrafyayı kaldırıyorlar. Kimse oturmuyor gözüküyor” dedi. Yılmaz, adres belirsizliğinden ötürü mahallelerine ambulansın dahi yer bulmakta zorlanarak hayli gecikmeli geldiğini söyledi.

TÜM SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRDİK

kirazpinar-14.jpg

Devlete karşı tüm vergileri ödeme dâhil tüm sorumlulukları yerine getirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Bedelini ödeyerek yeri almak istiyoruz. Hiçbir şeyi bedava edinmek istemiyor, ama ödeme gücümüzün zayıf olduğunu ifade ediyoruz. Sosyal devlet ilkelerini tüm siyasilere anlattık. Bize buraların satılmasını istedik, muhatap bulamıyoruz” diye konuştu. 2004’ten bu yana, AKP’li belediyelerden de her türlü vergiyi ödemelerine karşın belediyenin üst yapı hizmeti vermediğini kaydeden Yılmaz, “Buradaki haksızlığı muhalefet dile getirmeli. Rantabıl bir alana dönüştü burası” dedi.

BAŞKAN BÜYÜKGÖZ İLE GÖRÜŞÜLÜCEK

kirazpinar-11.jpg

Gebze Belediye Meclisi CHP Üyesi Saide Arslan Çalışkan, önümüzdeki pazartesi günü Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’den randevu alacaklarını belirtip, “Bu halkın sesi neden duyulmuyor. 300 hane halkı neden göz ardı ediliyor. Görüşme sonucunda buranın sorununun çözülmesine dair açıklama veya niyet görmezsek yine buraya gelip sonucu anlatacağım” diye konuştu.

TARHAN: BU TOPRAKLAR SİZİN

kirazpinar-12.jpg

CHP Parti Meclis Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Seçim değil. Sizden oy istemiyoruz. Siyasallaşmasını da doğru bulmam. Burası, halk mücadelesi. Yıllardır emek verdiğiniz bu topraklar sizin. Kimse sizin elinizden alamaz” dedi. Tarhan halka karşı samimi olduklarını, ancak aynı samimiyeti de halktan beklediklerini söyledi. Meclis’te geçen sene Kirazpınar’daki rantı ve haksızlığı gündeme getirdiğini ancak Kirazpınar’daki vatandaşın bu çıkışına beklediği desteği vermediğini vermediğini söyledi. Ardından vatandaşa, meclisteki konuşmasını dinletti:

MECLİSTE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

kirazpinar-10.jpg

“Kirazpınar’da Milli Emlak ve TOKİ vatandaşların tapulu arsalarını imar uygulamasıyla başka yerlere atarak bu arsaları Hazine’ye kaydediyor. Vatandaşlar bahsi geçen imar uygulamasının iptali için idari yargıya başvurdu. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu karara rağmen TOKİ kendi arsalarına ev yapan vatandaşlara ‘işgalci’ diye ecrimisil gönderiyor. Bu cezaları tahsil etmeye başladı. Cezaların iptali için açılan davalarda vatandaşların lehine sonuçlandı. TOKİ ve Emlak Konut’un Kirazpınar’daki uygulamaları hukuka aykırıdır. Çok sayıda vatandaş, yolsuzluk nedeniyle mağdur olmuştur.”

SESİMİZİ DUYURMALIYIZ

kirazpinar-13.jpg

Kirazpınar’da yapılanın yolsuzluk olduğunu kaydeden Tarhan, “Binlerce konut yapacaklar. Neden buralara göz diktiler, anlamıyorum. Onların gözünü toprak doyursun, derler ya” dedi. Kirazpınar’da demokratik bir halk mücadelesi başlatılacağını kaydeden Tarhan, “Sesimizi duyurmamız lazım. Burası siyasallaşmayacak. Kirazpınar’ın hakkını, gençlerin gelecekte de yaşayacak, hemşerilerimin konut ve hak mücadelesini birlikte sürdüreceğiz. İlk olarak kadınlarımıza görev düşüyor. Belediye başkanı ile bir görüşün. Eğer sizin sorunlarınıza sahip çıkmazsa bu demokratik mücadeleyi devam ettireceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz. Bir araya gelip karar verin. Bize ihtiyaç olduğunda, yanınızdayız. Karamsarlığa kapılmayın. Türkiye karanlık bir süreç yaşıyor. Bu süreç aşıldıktan sonra da her şey güzel olacak” diye konuştu. Toplantıda söz alan mahalle sakinleri şunları kaydetti:

2 BİNE YAKIN HAYVAN VAR

kirazpinar-17.jpg

Kemal Yılmaz: Afet mağduru olarak geldik. İnsanlar hayvancılıkla geçiniyor. Hayvancılık yakışmıyor olabilir ama belediye çözüm bulmalı. 2 bine yakın hayvan var. 24 Temmuz’a kadar hayvanları satın veya kaybedin diyorlar. Bu tarih uzar veya çözüm bulunursa, memnun oluruz.

30 SENEDİR NEREDEYDİ BU DEVLET

kirazpinar-18.jpg

Fatma Arıç: Hayvancılık yapıyoruz. Üç çocuk okutuyor, geçimimi süt satarak sağlıyorum. İki çocuğum servisle okula gidip geliyor. Asgari ücretle çocuklarımı nasıl okuturum. Nasıl geçineceğim hayvancılık yapmazsam. Gebze’nin, İstanbul’un sütü buradan gitmiyor. Kimseye zararımız yok, kimsenin yerini işgal etmiyoruz. Gittiğimiz her yerde kapıyı yüzümüze kapatıyorlar. 30 senedir neredeydi bu devlet. Burası değerlenene kadar kimse sesini çıkartmadı. Yolumuzu da kendimiz yaptık.

ARSAMI KİM BULACAK

kirazpinar-19.jpg

Hanife Şanlı: Yüzde 75 engelliyim. Hayvancılıkla üç çocuk okutuyorum. Eşim çalışmıyor. Çocuklarımı kim okutacak? Evim var ama arsam yok. Arsamı kim bulacak? Benim hakkımı kim savunacak. Yapı kayıt bedelimi, ecrimisilimi ödedim. Karşılığı nerede? Herkesten hakkımızı istiyorum.

ORHAN: ASIL İŞGALCİ TOKİ’DİR

kirazpinar-20.jpg

Toplantıda son konuşmayı CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan yaptı. Orhan, “Gebze’de ne yazık ki bu tür sorunlar yaşanıyor. Sorunun çözümü tamamen birlik, beraberlikten geçiyor. Siyaset değil, tamamen insan haklarını ortaya çıkarmalı. ‘İşgalci’, ‘TOKİ’nin yeri alındı’ diyorlar. Bu ülkeyi bize emanet edenler, ‘işgalci’ densin diye huzur içinde yaşamamız için emanet ediyorlar. ‘İşgalci’ söylemini asla kabul etmiyorum. Kirazpınar halkı işgalci değil, onların ve gençlerinin evlerinin, arsalarının üzerine konan TOKİ işgalcidir” dedi. Orhan şöyle devam etti:

ÖNCE VATANDAŞLA GÖRÜŞSELERDİ

 

“Bu insanlar TOKİ’den önce vardı. Keşke TOKİ ile el sıkışmadan, başkalarına peşkeş çekmeden önce vatandaşla görüşselerdi. Bu insanlar savaştan korkup kaçmamışlar. Yıllarca mücadele edip vergilerini ödemişler. Gebzeli komşularınız olarak yanınızda olacak, kazanılmış haklarınız için mücadele edeceğiz. Demokratik yollarla önce şansımızı deneyeceğiz. Gerekirse eylemimizi de yapacağız. Kimse buraya havadan gelmedi. Herkes bu ülkenin vatandaşı. Vergisini ödüyor, askerliğini yapıyor. Hep beraber mücadele edip sonuç alacağımıza inanıyorum."

kirazpinar-31.jpg

CHP’liler toplantının ardından mahalledeki ahırları da gezerek incelemede bulundu.

 

kirazpinar-29.jpg

kirazpinar-2.jpgkirazpinar-3.jpgkirazpinar-4.jpgkirazpinar-5.jpgkirazpinar-6.jpgkirazpinar-9.jpgkirazpinar-21.jpgkirazpinar-24.jpgkirazpinar-25.jpgkirazpinar-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.