Kirazpınar’da işletmeciye taviz yok

Kirazpınar’da işletmeciye taviz yok

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kirazpınar’da birkaç hayvanı olan aileler için farklı süreç gözetileceğini ama işletmecilere taviz verilmeyeceğini söyledi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün 04 Eylül Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında Kirazpınar Mahallesi’nde hayvancılıkla geçimini sağlayan aileler de gündeme geldi. Kirazpınar’da bir süre önce hayvancılıkla geçimini sağlayan ailelere tahliye için tebligat gönderilmiş, ardından tebligat süresi bu yılın sonuna kadar uzatılmıştı. Başkan Büyükgöz mahallede birkaç hayvan besleyip geçimini sağlayan aileler için farklı süreç gözetileceğini söyledi, detayına dair bilgilendirmede bulunmadı. Ancak mahallede oturmayan ve çok sayıda hayvan besleyen, işletmecilik yapanlara karşı tavizlerinin olmayacağını söyledi. Büyükgöz şunları kaydetti:

İŞLETMECİLERİ BOŞALTACAĞIZ

O bölgede hayvancılıkla uğraşan iki kesim var. Orda yaşayıp iki üç hayvanı olan insanlar var bunlarla ilgili farklı bir süreç gözetilecek. Bir de o bölgede yaşamayan, 70- 80 hayvan besleyen, tam bir işletmecilik yapanlar var. O bölgede 3 bin civarında hayvan var, yaklaşık 300-400 tanesi ailelerin beslediği hayvanlar. Ama 2500’e yakını işletmecilerin. Toprağa kira vermiyor, suya vermiyor, her şey bedava. Tüccar kusura bakmasın. 15 bin nüfus onların hayvan pisliği, kokusundan rahatsız. Biz o tüccar sınıfındaki işletmecileri boşaltacağız. Orada yaşayan insanlar mağdur olmak zorunda değiller. İşletmeci olacaksan orada kiranı vereceksin” dedi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.