KİRAZPINAR SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ: Taş ocakları yasak dinlemiyor

KİRAZPINAR SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ: Taş ocakları yasak dinlemiyor

Gebze Kirazpınar’da bölgesindeki taş ocaklarının faaliyetlerinin kural tanımaksızın sürmesi bölgede ikamet eden vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Gebze Kirazpınar’da ki taşocakları sorununun aynen devam etmesi bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oluyor. 
Bölge sakinleri gazetemizi yaptıkları açıklamada, taşocaklarının faaliyetleri aynen devam ettiğini belirterek, “Emlak konut tarafından yeni yapılan konutlarla birlikte Gebze Kirazpınar bölgesinde yaklaşık 4 bin adet konut bulunmaktadır. Konutlara 250 metre mesafede ki taşocakları bölgesinde patlatma yapılıyor ve binalar sarsıntıya maruz kalıyor. Çıkan toz gökyüzüne yükselerek bulutlar oluşturuyor. Bu toz sadece bu bölgeyi etkilemiyor. Rüzgarla birlikte Gebze, Dilovası ve komşu ilçelere de taşınıyor. Yağmur olup üstümüze yağıyor. Yani bu sorun sadece Kirazpınar mahallesini değil, Kocaeli'nin ve İstanbul'un birçok ilçesini etkiliyor. Bu taşocaklarına ait kamyonlar ve araçlar yasak olan yolları, çocuklarımızın okula gidip geldikleri yolları kullanıyorlar.

MAKİLİK ALAN YOK EDİLDİ

Bu  konular aslında bu bölgede tüm yetkili kurumların bildiği konular. Bu sıkıntılarımızı defalarca iletmemizi rağmen ne yazıkki hiçbir sonuç alamıyoruz. Aksine taşocakları hergün dahada yaşam alanlarımıza doğru yaklaşıyorlar ve çalışmalarına arttırıyorlar. Geçen sene konutların hemen yanındaki küçük ormanlık (makilik) alanın yarısı taş ocağı tarafından  katledildi. Geri kalan kısmını da herhalde yakında yok edecekler. Bu alanın konutlara uzaklığı 250 metre mesafededir.

YENİLERİ AÇILIYOR
Şikayetlerimizi ilettiğimiz ilgili birimler (çevre şehircilik, belediye, valilik) gerekli incelemelerin yapıldığını, hiçbir uygunsuzluk olmadığını, veya gerekli cezaların kesildiği yanıtını veriyor. Devamlı taşocaklarının taşınacağı söylentisi dolaşıyor, ama bakıyoruz ki taşocakları yeni yatırımlar yapıp yeni maden sahaları açıyorlar.  Bu bölge dışında Gebze'nin köylerinde ve Dilovası'nda da yeni taşocağı açılacağı duyumları alıyoruz. “ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.