Kirazlıyalı Mahallesinin içmesuyu hatları yenileniyor

Kirazlıyalı Mahallesinin içmesuyu hatları yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB) İSU Genel Müdürlüğü, Kirazlıyalı Mahallesi’nin ekonomik ömrünü tamamlayan ve sık sık arızalar meydana gelen içme suyu şebekesini yeniliyor.

KBB İSU Genel Müdürlüğü, şebeke hatlarında meydana gelen kayıp kaçakların önüne geçmek ve yüzde 20 seviyelerine indirmek için de altyapı yenileme çalışmaları gerçekleştiriyor. İSU, yıllardır yenilediği altyapı yatırımları ve uyguladığı basınç yönetimi, izole bölge, scada kontrolü gibi teknolojik yenilikler ile içme suyunda kayıp kaçak oranını yüzde 26 seviyelerine kadar düşürdü.


BİRÇOK CADDEDE ÇALIŞMA
Kocaeli genelinde 2021 yılında yatırımlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesinin birçok mahallesinde altyapı yenileme ile üstyapı çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Kirazlıyalı mahallesinin içme suyu hatlarını yenilemek için çalışmalara geçtiğimiz yılın Aralık ayında başladı. Mahalleye bağlı Hayri Kulumbur, Cevat Yurdakul, Karafaki, Çetin Emeç Caddeleri ile yan yolda içme suyu hattını yenileme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar kapsamında 400, 300, 150,100 mm çaplarında uzun ömürlü düktil font borular kullanılıyor.


YAKLAŞIK 19 KM HAT YENİLENECEK
Program çerçevesinde yapılan çalışmalarda, şimdiye kadar yaklaşık 4 km uzunluğunda içme suyu hattı yenilenerek işletmeye alındı. 2022 yılında devam edecek çalışmalar kapsamında Kirazlıyalı mahallesinde, toplam 18 bin 770 metre uzunluğunda içme suyu hattı yenilenecek. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Kirazlıyalı Mahallesi sağlıklı içme suyu şebekesine kavuşacak. Ayrıca, arızaların önüne geçilecek ve içme suyunda kayıp kaçakların önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.