Kıraç’tan muhteşem konser

Kıraç’tan muhteşem konser

 ** Gebze’ye birkaç yıl aradan sonra bu sefer oğlu Çağrı ile gelen Kıraç iki saate yakın süren muhteşem konserinde şarkılarını salonu tıka...

 

** Gebze’ye birkaç yıl aradan sonra bu sefer oğlu Çağrı ile gelen Kıraç iki saate yakın süren muhteşem konserinde şarkılarını salonu tıka basa dolduran hayranları ile seslendirdi

 

Türk Pop Müziği’nin sevilen ismi Kıraç birkaç yıl aradan sonra konser için geldiği Gebze’de yine izdihama yol açtı. Gebze’nin kültür sanatta etkin ve üretken sivil toplum örgütlerinden Bilimsel Kültürel Araştırmalar Yayıncılık Üretim Kooperatifi – BİLKAR’ın konuğu olarak Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sevenleri ile bir araya gelen sanatçı şarkılarının neredeyse tamamını onlarla birlikte seslendirdi. 650 koltuk kapasiteli Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde 800’ü aşkın kişiyle bir araya gelen sanatçı sahneye oğlu beş yaşındaki Çağrı Manas ile birlikte çıkarak seyirciyi selamladı. Sanatçıya gitarda Atakan Yörük ve Namık Nagdeliev, bas gitarda Erhan Ertetik, davulda Ersan Gülseli ve kemanda Hakan Ersöz eşlik etti. Klavyede Necdet Yılmaz’ın, babasının konser öncesi vefatından ötürü Gebze konserinde sahne alamadığı öğrenildi.

 “BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE ARZULUYORUZ”

Dikkatli sözlerini Cumhuriyet’e atıfta bulunarak, “Dört gün sonra Cumhuriyet’in 94’ncü yıldönümünü kutlayacağız. BİLKAR olarak bağımsız, demokratik, laik cumhuriyetten yanayız. Parasız eğitim, parasız sağlığı savunuyoruz. Denizlerinde yüzebildiğimiz, sokak hayvanlarının olduğu, insanların etnik kökenleri dahil olmak üzere hiçbir gerekçe ile ayrıştırılmadığı, bir arada kardeşlik içinde yaşadığımız bağımsız bir Türkiye arzuluyoruz. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı şimdiden kutlu olsun” diye tamamladı. Dikkatli’nin kısa konuşması sık sık, coşkulu alkışlar ile kesildi.

Serdar Dikkatli’nin konuşmasından birkaç dakika sonra Kıraç sahneye beş yaşındaki oğlu Çağrı Minas ile birlikte çıkıp, “Ailemizin yarısı olarak sizleri görmek istiyordu” dedi. Ardından oğlunu, kardeşi Mehmet Kıraç’a teslim etti.

REFİK KÖKSAL’I UNUTMADI

Hasköy Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarından müzik öğretmeni olan, BİLKAR Müzik Toplulukları Koordinatörü Refik Köksal’ı da sahneye girer girmez selamlayan sanatçı, “Bu akşam beni burada, beni ben yapan insanların başında gelen kişilerden Refik Köksal da dinleyecek. Heyecandan şarkı sözlerini şaşırabilirim” dedi. Köksal’ın konseri sahnenin sağ alt kenarından, basın için tahsis edilen tahta kanepeden takip ettiğini gören Kıraç kendisini ilk sıranın ortalarına almaya çalıştı ancak Köksal bu esnada mikrofonu alıp, “Bakışın hangi açıdan olduğu önemli değil. Gönülden bakmak önemli” diyerek bulunduğu yere geri döndü.




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.