Kim kimdir ?

Kim kimdir ?

 

Kim kimdir ?

Kim güçlüdür ?

Kimin gücü kime yetmektedir ?

Kim kimi kollamaktadır *

Muhatabı kimdir ?

Kimden hesap sorulacaktır ?

Kaldıracak olan kimdir ?

Kaldır diyecek olan kimdir ?

Kaldırmayan kimdir ?

Çok sayıda cümlenin başına ''kim'' ve ''neden'' sorusunu eklerseniz, bugünlerin popüler cümlesi ''SAĞLAM İRADE''nin kim olduğu, kime ait olduğu, kimi etkilediği ortaya çıkar.

Ortada, aslında bir sağlam irade yok. Çokca saldırgan, bazen de algıları demokratikleştirme adına saygın gibi görünen bir irade var.

Ama, dedim ya ''algıyı yönetmek'' başarısını gösteren saldırgan bir irade eile karşı karşıyayız. Yurt içinde daha saldırgan bir kimlikle karşı karşıyayız. Yurt dışında ise biraz ''sözde demokrat'' saldırgan görüntü var.

Benim asıl merak ettiğim, bu afişleri astıranların kimler ve ne düşüncede olduklarıdır.

Çok konuşulan bu ilan ve afişleri asan Sivil Dayanışma Platformu'nun başkanı Ayhan Oğan, bazı haber sitelerine verdiği mülakatta, 17 Aralık operasyonunu Cumhuriyet tarihinin en sofistike ve kapsamlı darbe girişimi olarak nitelendirerek, "Biz de demokrasiye inanan, demokratik hukuk düzenini korumaya kendisini adamış bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu süreç içerisinde aktif olarak pozisyonumuzu belirlemek istedik ve bu ilanları hazırladık" diyor.

İlanların hazırlanmasında platform üyelerinden herhangi bir maddi destek almadıklarını da belirten Oğan, daha önce benzer dernek ve vakıflara bağış yapmış iş adamlarından aldıkları destekle bu projeyi hayata geçirdiklerini söylüyor.

17 Aralık Operasyonu ile başlayan süreci, ''Seçilmiş meşru iradeye dayanan hükümeti, yargıyı siyasi bir araç gibi kullanarak devirmeye dönük bir girişim'' olarak tanımladıklarını da vurgulayan Oğan, şöyle devam ediyor:

''Bu girişim, siyaseti yeniden dizayn etmeye yönelik bir girişimdir. Cumhuriyet tarihi içerisinde bugüne kadar hazırlanmış en sofistike ve en kapsamlı darbe teşebbüsüdür. Birçok araçla sistematik bir şekilde hükümete dönük saldırılar sürdürmektedir. Biz de demokrasiye inanan, demokratik hukuk düzenini korumaya kendisini adamış bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak bu süreç içerisinde aktif olarak pozisyonumuzu belirlemek istedik ve bu ilanları hazırladık. Bunu biz gönüllü olarak yaptık ve herhangi bir kimseden telkin almadık. Bu darbe süreci 17 ve 25 Aralıkta teşebbüs edilmiş ve sonlandırılmış bir süreç değil. Hala devam ediyor ve her gün farklı araç ve yöntemlerle milli iradeye yönelik bir saldırı girişimi var. Biz süreci çok yakından takip ediyoruz ve yeni plan ve projelerle farklı adımlar atmayı da planlıyoruz.''

O kişileri ve bakış açılarını kendi ağızlarından çıkan ifadelerle özetlemeye çalıştım. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, ama siyasi iradelerinin arkasında durma kararlılığını görmezden gelemezsiniz.

Onun için SAĞLAM İRADE diyorlar.

Alternatif SAĞLAM İRADE oluşturmak isteyenlerin derinlemesine irdelemesi gereken bu yaklaşım, düzen içi siyaset açısından yeni bir tartışma ve mücadele alanı da yarattı.

O yüzden siyasi öznelere,

Bu arada;

İlçe Seçim Kurulu'na (verdiği karar dolayısıyla)

Ve kolluk kuvvetlerine (akararı uygulamakla yükümlü olan ama günlerdir adım atmayan) kolay gelsin...

 

 

Bu yazı toplam 90 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi