Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Senin yerin CHP'nin kapısının dışıdır

Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Senin yerin CHP'nin kapısının dışıdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da partisinin Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nda konuşuyor.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da partisinin Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nda konuşuyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Bugün İstanbul'da çok önemli bir dava var. Cumhuriyet gazetesi çalışanları bugün hakim karşısına çıkıyor.

Yapay bir dava ile , suni bir iddianame ile Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu 1 yılı aşkın cezaevindeler. Umarız bu arkadaşlarımız bugün özgürlüğüne kavuşur. Hükümet medya gücüyle öyle bir algı oluşturuyor ki...

Enis Berberoğlu haklı hiçbir gerekçe olmadan uzun süredir hapiste. Toplum bir süre sonra bu durumu kanıksamaya başlıyor. Gazetecilerin, yazarların, avukatların, milletvekillerinin hapiste olduğu bir Türkiye'de yaşıyoruz. Barış istediği için akademisyenlerin hapse mahkum edildiği bir Türkiye'de yaşıyoruz. Üniversiteleri susturulan bir ülkede yaşıyoruz. Parlamentonun yetkilerinin gasp edildiği bir Türkiye'de yaşıyoruz. 15 yıldır yoksulluğu bitiremediler. Bu rejimin adı tek adam rejimi, henedan rejimidir. Bu düzenin adı haramilerin düzeni. Bize düşen görev, haramilerin saltanatını yıkmadıkça çocuklarımızın yüzüne bakmayacağız.

Demokrasiyi savunmak ortak görevimizdir. Bu mücadelenin öncülüğünü demokrasiyi getirene kadar biz yapacağız.

Gelin en az yüzde 33 cinsiyet kotasını siyasal partiler yasasına koyalım. Yüreğiniz yetiyorsa, kadınlar da bu ülkenin geleceğinde söz sahip olsun diyorsanız, gelin siyasal partiler yasasına yüzde 33 cinsiyet kotasını koyalım.

Yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunmak bizim ortak davamızdır. Medya özgürlüğünü savunmak ortak davamızdır.

Bu ülkeye dava adamları kazandırmaya çalışıyoruz. Bu mücüdeleyi başarıya ulaştırabiliriz. Kuva-yı Milliye'de mücadele ederken ben ne olacağım diyenler var mıydı? Ortak amaçları vardı. Dava insanlarının özelliği ben yarın ne olacağım kaygısını taşımayan insanlardır. Davaya inanmayıp, 'milletvekilliği garanti mi' diye düşünenlerin dava adamı olmaya hakkı yoktur. Efendim ben demokrasiyi savunuyorum da ben ne olacağım.? Bireysel çıkarlar peşinde koşanların bu partide yeri yoktur. Senin yerin CHP'nin kapısının dışıdır.

Kürt sorununu çözecek olan tek parti CHP'dir. 

Parti iç demokratik yarış kültürünü yerleştirmek için 8 yıldır mücadele ediyorum. 'Ben yoksam parti de yok' anlayışına sahip arkadaşlarımız var. Onlara şunu söylüyorum: Kapı orada, çıkıp gidebilirler. Bu partide ben ne olacağım kaygısıyla yola çıkanların bu partide yeri yoktur. Parti hiç kimsenin babasının malı değildir.

Hiçbir genel başkan adayının önünü kesmedim. Eski alışkanlıkların nüksetmesini kabul etmiyorum. Her delege özgür iradesiyle oyunu kullanmalı. Bunu yaptığımızda bu partide demokrasi var diyebiliriz. Genel Başkan olmak kolay değil. Aile hayatımız bitti, günün 24 saati çalışıyorum..

 

*Cumhuriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.