Kıbrıs Gazileri’ne vefa borcu ödendi

Kıbrıs Gazileri’ne vefa borcu ödendi

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan Çayırovalı gaziler ve ailelerine madalya ve berat verildi. Kaymakam Gözen, tüm şehit ve gazilerimize vefa borcumuzun olduğunu söyledi.

Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan ve Çayırova’da yaşayan gazilerimize Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve  beratı tevcih töreni, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’in katılımıyla gerçekleştirildi. Törene Gözen ile birlikte Kocaeli Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü,  gazilerimiz ve yakınları katıldı. Kaymakam Gözen törende yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:
İNANCIMIZ TAM
“Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olması, bugün bağımsız bir devlet olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları içerisinde yaşıyor olmamız, bu topraklar üzerinde özgürce dolaşıyor olmamız şehitlerimize ve gazilerimize borçlu olduğumuz durumun bir sonucudur. Bu vesileyle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağının her noktada dalgalanması adına her nerede olursa olsun onlara verilen görevi geçmişte olduğu gibi bugün de en iyi şekilde yerine getirdiklerini, bizden sonraki kuşakların da getireceklerine olan inancımız tam. 
ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi sınır güvenliğini tehdit eden noktalara karşı Barış Pınarı Harekâtı başlatmıştır ve buradaki temel amaç; terör odaklarının ülkemizin güvenliğine yönelik ortaya koyabileceği tehditleri ortadan kaldırmaktır. Bu noktada da önemli mesafeler alınmış, uluslararası birçok kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit eden unsurlara karşı  tedbirleri alarak, ülkemizin güvenliği daha iyi bir noktaya taşınmıştır. Geçmişte ülkemizin ihtiyaç duyulan noktalarda, kendi sınırları dışında da bir yerde bir ihtiyaç varsa o noktalarda da ülkemizden, milletimizden bir talepte bulunulduysa  o noktaya da ülkemiz, milletimiz ve devletimiz uzanmıştır ve uzanmaya da devam etmektedir. 

KORE’DEN KIBRIS’A… 

Geçmişte Kore’de ihtiyaç olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Kore’ye giderek oradaki olaylara müdahale etmiştir ve orada Türk bayrağını en şerefli şekilde dalgalandırmışlardır. Ülkemiz, soydaşlarımız için tehdit oluşturan Kıbrıs ile ilgili bir durum ortaya çıktığında da Kıbrıs Barış Harekâtında bütün unsurlarıyla beraber bu millet yer almış ve Kıbrıs Barış Harekâtı başarıyla tamamlanmış ve oradaki soydaşlarımızın can güvenliği sağlanmıştır. 

TEŞEKKÜRÜMÜZDÜR

Terörle mücadele başta olmak üzere birçok noktada önemli mücadeleler verilmiş ve birçok şehidimiz ve gazimiz olmuştur. Onların hepsi bu bayrağın dalgalanması adına, bu ülkede yaşayacak insanların daha özgür ve mutlu bir şekilde yaşamaları adına verilen mücadelelerdir. Bu anlamda bu mücadeleleri veren herkesi saygıyla, şehitlerimiz de rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz.  Onlara vefa borcumuz var, onlar bizim için önemli ve değerlidir. Bugün de Kıbrıs Barış Harekâtına katılıp madalyaları daha önce gelmemiş olan gazilerimize, yaşamını kaybetmiş olanlarımızın da ailelerine bu madalyaları burada vermiş olacağız. Bugün tevcih edeceğimiz bu madalyalar onların kahramanlıklarının bir göstergesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin onlara bir teşekkürüdür.” (Haber merkezi)
yumnu.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.