Kibariye kimdir? Kibariye'nin gerçek adı nedir? Kibariye nereli?

Kibariye kimdir? Kibariye'nin gerçek adı nedir? Kibariye nereli?

Arabesk şarkılarının önemli isimlerinden Kibariye kim merak ediliyor. Şarkıları ve samimi kişiliği ile kısa sürede milyonlarca kişinin sevgisini kazanan sanatçı Kibariye'nin gerçek adı nedir? Evliliği ve eşi de sorgulanan Kibariye aslen nereli?

Ünlü şarkıcı Bahriye Tokmak, sahne adıyla Kibariye,10 Ağustos 1960 tarihinde Manisa'da dünyaya geldi. Roman kökenli olan Kibariye Doğan ve Makbule Tokmak çiftinin ilk çocuğudur. Kibariye doğduğunda annesi ve babası evli değillerdi.

Bu yüzden doğum tarihi daha sonra kayıtlara 1959 olarak geçti. Tokmak ailesinin ilk kızı Kibariye'den sonra 8 çocuğu daha oldu. Kibariye'nin ailesi pamuk ve tütün toplayıcılığı ile geçinmekteydi. Ailesinin maddi sıkıntısı nedeniyle öğretim hayatı görmeyen Kibariye, ilk sahne hayatına Akhisar'da bulunan bir gazinoda başladı. Ancak pavyon sahipleri Kibariye'nin sesini dinlemeden, fiziğine bakarak Kibariye'yi işe almadı. İki yıl sonra yine aynı "Çağlayan Saz"a gitti ve bu kez pavyon sahibiyle anlaşarak sahne aldı.

1980'lerde İzmir sahnelerinde çalışan Kibariye, İzmit Fuarı'na gelen o dönemin meşhur sanatçılarının dikkatini çekti. O sanatçılar arasında Muzaffer Özpınar da vardı. Ünlü bestekâr, sanatçıyı o zamanlar İstanbul’da Stardust gazinosunu çalıştıran Turgut Akyüz'e anlatır ve merhum Turgut Akyüz Kibariye'yi dinlemek ister. İzmir'den İstanbul'a gelen Kibariye'nin kaderide değişmeye başlamıştı. Gazinocu Turgut Akyüz tarafından çok beğenilen Kibariye Stardust gazinosunda sahne almaya başladı.

Ünlü sanatçı kısa sürede tüm medyanın doğallığıyla ve sesiyle dikkatini çekmeye başladı. Böylece bir teklif yılbaşı gecesi (1981) TRT Televizyonundan gelir. Kibariye'nin yaşamını birdenbire değiştiren yeni hayat başlamış oldu. Oyunculuk hayatına ise 1982'de ilk kez bir sinema filminde rol alarak başladı. Kibariye Kim Bilir adlı parça ile çıkış yakalar ve 1981'den 1990'lara 21 albüm yaptı. Halkın Kibariye'ye gösterdiği yoğun ilgi çeşitli gazinolarda gece kulüplerinde Anadolu ve Avrupa turnelerinde çalışması sağlamış oldu.

Bu çıkış Özel TV kanallarının da ilgisini çekti. İlk Show programı "Darısı Başınıza" isimli evlendirmeyi konu alan eğlence programı ile Kanal 6 ile başladı daha sonra "Eğlen Coş İşte Kiboş" ismi ile ATV'de devam etti. Star TV'de "Kibariye Show" ile ve son olarak TGRT'de yapılan program ile sona ererdi. Ardından 2011 yılı Ekim ayında Kanaltürk'te Kibariye isimli programa başladı. Kibariye’nin bugüne kadar çalışmış olduğu şirketler Süper Atlas Plak-SembolPlak, Bayşu Müzik, Makro Müzik-Banko ve Prestij Müzik'tir. 3 Ocak 2017 itibarı ile Fox TV'de "Ben Söylerim" adlı ses yarışmasında Serdar Ortaç ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır. 2016 yılında 85. İZMİR Enternasyonal Fuarı'nda Tepecik Filarmoni Orkestrası ile birlikte konser veren Kibariye, İstanbul Maçka'da gazino günlerini yaşatmak için düzenlenen Küçükçiftlik Park'ta ki Yeni Bi’ Fest'te Kenan Doğulu ile birlikte sahne almıştır.

ÖZEL HAYATI
Ünlü sanatçı Kibariye, annesinin karşı çıkmasına rağmen 21 Aralık 1979'da taksi şoförü Tunay Ürek ile evlendi. Çift 1996 yılında boşandı. Ürek, boşanmadan önce Kibariye'nin banka hesaplarındaki parayı da kendi hesabına geçirdi. 1999 yılında ikinci evliliğini Ali Küçükbalçık ile yapan Kibariye'nin bu evliliğinden Birgül adlı bir kızı vardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.