KESK üyeleri maaş bordrolarını yaktı

KESK üyeleri maaş bordrolarını yaktı

KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri İzmit Uğur Mumcu Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Açıklamanın ardından üyeler insanca yaşamaya yetecek bir ücret istediklerini belirterek maaş bordrolarını yaktı.

KESK Kocaeli Şubeler Platformu üyeleri İzmit Uğur Mumcu Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklamayı Dönem Sözcüsü ve BES Kocaeli Şube Başkanı Yeliz Yılmaz Karstarlı okudu. Karstarlı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bin bir türlü zorluk içinde borçla harçla ayakta kalmaya çalışırken yeni yıla da gözlerimizi fahiş zamlarla açtık. Yılın daha ilk dakikalarında elektriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı.  Her alışverişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçüldü. TÜİK rakamları bile son 19 yılın en yüksek enflasyonunu gösteriyor. Ancak çarşıya, pazara, mutfağa yansıyan zamlar yaşadığımız hayat pahalılığının TÜİK enflasyonunun en az iki katı olduğunu gösteriyor.

“ALİ CENGİZ OYUNLARI”

Buna rağmen biz kamu emekçilerine önümüzdeki altı ay için yüzde 7,5’luk maaş zammı dayatıyorlar. Enflasyon farkını öne çekmekten ibaret yüzde 2,5 artışı ‘refah payı’ diye yutturmak istiyorlar. 2020 başında 4 bin 450 TL, 2021 yılında 5 bin 156 TL olan ortalama kamu emekçisi maaşı bu Ocak’ta 7 bin 151 TL’ye çıkmış olacak. Ancak söz konusu maaşla alınan dolardan çeyrek altına, gıda ürünlerinden tüketim maddelerine her şeyin miktarı azalmaya devam edecek. Yıllardır gerçek enflasyonu iliklerimize kadar yaşadık. Yaşamaya devam ediyoruz. Ama maaşlarımız hep bir yerlerden sipariş edilip TÜİK tarafından masa başında belirlenen rakamlara göre artırıldı. Üstelik Ali Cengiz oyunları ile belirlenen bu rakamlara göre belirlenen enflasyon farkını almak için bile altı ay beklemek zorunda bırakıldık. Maaş artışlarımızı yaşadığımız hayat pahalılığını yansıtmayan, resmi enflasyon rakamlarına endeksleyen mutabakatlara hiç sıkılmadan ‘toplu sözleşme’ dediler.

BORDROLARI YAKTILAR

Buradan tekrar dile getirmek isteriz. Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu derhal lağvedilsin.  Ret kararları iptal edilsin. Haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu emekçileri bütün haklarıyla derhal işlerine iade edilsin. Bu karanlık tabloda artık bizler nefes alamıyoruz! Üstümüze çöken bu zifiri karanlıktan tek çıkış yolumuz hangi sendikanın üyesi olursak olalım yetkinin asıl sahipleri olarak bir araya gelmemizden ortak mücadeleyi yükseltmemizden geçiyor! Bunun bir adımı olarak; ‘geçinemiyorum, insanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyorum’ diyen tüm kamu emekçileri bugün, yoksulluğumuzun belgesi olan bordrolarımızı yakıyoruz!” dedi.

Haber: Barış AYAR

 

manset-2-044.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.