KESK halkçı bütçe için meydanlara iniyor

KESK halkçı bütçe için meydanlara iniyor

KESK, “Halk için bütçe, demokratik bir Türkiye” istemiyle alanlara iniyor. Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın, 8 Aralık Pazar günü gerçekleşecek bölge mitingi için çağrıda bulundu.

KESK'e bağlı Eğitim Sen Gebze Şubesi, emekçilerin, halkın taleplerine cevap vermesi gereken bütçenin yıllardır olduğu gibi yine kapalı kapılar ardında görüşüldüğünü belirterek, halk için bütçe, demokratik bir Türkiye istediklerini bildirdi.
KATILIMLARI ENGELLENDİ
Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Oğur Aydın yaptığı yazılı açıklamada, 81 milyonun geleceğini yakından ilgilendiren bütçe yasa teklifinin TBMM'deki görüşmelerinin sürdüğünü hatırlatarak, 25 gündür TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda yapılan görüşmelere emek örgütlerinin, meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin katılımının engellendiğini söyledi. 
BÖLGE MİTİNGLERİ 
8 Aralık'ta İstanbul'da, 21 Aralık'ta Mersin'de, 22 Aralık'ta Diyarbakır'da ve 11 Ocak 2020 tarihinde İzmir'de bölge mitinglerini hayata geçireceklerini kaydeden Aydın,.“2 Aralık 2019 - 10 Ocak 2020 tarihleri arasında il il gezip bir çalışma yürüteceğiz.
BAKIRKÖY’E ÇAĞRI 
Egitim Sen Gebze Şube olarak, kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesine, güvencesizliğe, insafsız vergi düzenine ve yoksullaşmaya karşı demokratik ve adil bir ülke için tüm emekçileri birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Gebze halkını 8 Aralık'ta Bakırköy'de Marmara Bölge Mitingine, 'Halk İçin Bütçe, Demokratik Türkiye' talebimizi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.  Aydın açıklamasında ayrıca özetle şunlara yer verdi:

YÜZDE 99’UN YARARI İÇİN…

“İktidarın suni gündem yaratma çabaları ve çizilen pembe tablolar emekçi sınıfların, yoksullaştırılan halkın yaşadığı gerçeği perdelemeye yetmemektedir.
Milyonlarca işsiz iş, yoksulluğa sürüklenen emekçiler sınıflar insanca yaşamaya yetecek bir ücret, adil bir gelir dağılımı, başta maaşlarından-ücretlerinden kesilen gelir vergisi olmak üzere omuzlarına bindirilen vergi yükünün azaltılarak vergide adaletin sağlanmasını, ülkenin kaynaklarının yüzde 1'lik mutlu azınlık için değil, yüzde 99'un genel yararı için kullanılmasını beklemektedir.
KAPALI KAPILAR ARDINDA 
Ancak emekçilerin, halkın bu taleplerine cevap vermesi gereken bütçe yıllardır olduğu gibi yine kapalı kapılar ardında görüşülmektedir. 25 gündür TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda yapılan görüşmelere emek örgütlerinin, meslek örgütlerinin, demokratik kitle örgütlerinin katılımı engellenmiştir.
Maaşlarımızdan kaynakta kesilen Gelir Vergisinden tüketimde ödediğimiz KDV ve ÖTV'ye kadar her adımda bizden alınan vergilerin nereye, kime harcanacağına ilişkin bize hiçbir söz hakkı tanınmaktadır. Kısacası halkın, emekçilerin bütçe hakkı bir kez daha yok sayılmaktadır.
BÜTÇE HEP YANDAŞLARA AKTARILDI 
Bütçeler kaynakların kimlerden toplandığını ve söz konusu kaynakların kimlerin ihtiyaçları için kullanıldığını gösteren belgelerdir. Dolayısıyla bir ülkede mevcut sitemin, iktidarın kimden hangi sosyal sınıf ve tabakadan yana olduğunu anlamanın en kolay yolu bütçesine bakmaktır.
Ne yazık ki Türkiye'de yıllardır bütçeler ülke kaynaklarının, emekçilerden, halktan alınan vergilerin sermayeye-patronlara, yandaşlara aktarılmasının bir aracı haline dönüşmüştür.
YOĞUN MÜCADELE PROGRAMI 
Bu yıl da ekonomik krizin, tutturulamayan hedeflerin faturasının başta emekçi sınıflar olmak üzere dar gelirlilerin üzerine yıkıldığı bir bütçe ile karşı karşıyayız.
Konfederasyonumuz talepleri için; bütçe hakları ellerinden alınan, krizin faturası üzerlerine yıkılmak istenen, anti demokratik uygulamalardan nasibini alan emek ve demokrasi güçleriyle birlikte önümüzdeki bir aylık süreçte yoğun bir mücadele programı hayata geçirecektir.
ADALET, DEMOKRASİ, BARIŞ İÇİN
Sesimizin ve taleplerimizin duyulmaması için baskılar, gözaltılar, basın ambargosu başta olmak üzere her türlü uygulamayı hayata geçiren iktidara karşı bizler mümkün olan her demokratik kanalı, aracı, mücadele yöntemini değerlendirerek kamu emekçileriyle ezilen, ötekileştirilen, bütçede yok sayılan tüm kesimleri buluşturmaya çalışacağız.
Bu çalışmalarla birlikte yolsuzluğa, yoksulluğa, ekonomik krize ve savaş bütçesine, Suriye'de emperyalist / kapitalist blokların sürdürdükleri savaşlara, AKP'nin halkları kutuplaştıran, kamplaştıran yayılmacı, fetihçi politikalarına karşı emekçilerin ihtiyacı olan adalet, demokrasi ve barış taleplerimizi daha gür ifade etmek üzere bölge mitingleri gerçekleştireceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.