KESK 30 + 27 yaşında: Vardık varız varolacağız

KESK 30 + 27 yaşında: Vardık varız varolacağız

Kökeni 1965’te kurulan Türkiye Öğretmenler Sendikası’na uzanan KESK’in 27’nci kuruluş yıldönümü Eğitim-Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya ile kutlandı. Eylem Bahadır, “Vardık, varız, var olacağız” dedi

Kökeni 1965’te kurulup 12 Mart 1971 muhtırası ile kapatılan Türkiye Öğretmenler Sendikası - TÖS’ün yerine açılıp 12 Eylül 1980 darbesiyle kapanan Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği - TÖBDER’e uzanan, 1995’te kurulan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu - KESK’in 27’nci kuruluş yıldönümü Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin düzenlediği etkinlikle kutlandı.

EĞİTİM-SEN KURUCU GENEL BAŞKANI İLE…

Şişecam Tesisleri, Cammekan Restaurant’taki etkinliğe TÖBDER üyesi, Eğitim-Sen Kurucu Genel Başkanı, günümüz CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ile birlikte CHP Kocaeli Milletvekili ve PM Üyesi Tahsin Tarhan, Muğla Milletvekili Suat Özcan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP Kocaeli eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ve eşi Dilek Kaplan, Gebze Belediye eski Başkanı Mehmet Emin Akın ve eşi Yıldız Akın da katıldı. Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır tüm konuklara vasıflara göre “Hoşgeldiniz, merhaba” ile başlayıp sona eren konuşmasında, “Zola’nın dediği gibi vardık, varız, var olacağız” dedi. Bahadır şunları kaydetti:

YAĞMURLU ARALIK GECESİNİ

BAHAR BAHÇESİNE ÇEVİRDİNİZ

“Dostlar merhaba. Merhaba emeğin kentinin aydınlık yüzleri. Merhaba yağmurlu bir aralık gecesini bahar bahçesine çeviren dostlar, hoşgeldiniz.

Eğitim emekçileri, kamu emekçilerinin mücadele tarihini yazanlara selam olsun. 27’nci kuruluş yıldönümü yemeğimizde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. İnsan, toplum ve doğadan yana üniversite mücadelesi yürüten bilimin temsilcisi akademisyenlerimiz ve onların rehberliğinde yetişen öğrencilerimiz aramızda. Merhaba dostlar.

12 Eylül zindanlarından bu yana 1402’lik büyüklerimiz gibi KHK süreçleriyle işlerinden, ekmekleri ellerinden alınan ama asla teslim olmayan mağdur değil muhatabız diyen ihraçlarımız aramızda. Hoş geldiniz.

YOLUNDA YÜRÜYOR

Encümeni mahallinden, TÖS’den, TÖBDER’den, Eğitim-İş’ten, Eğit-Sen’den Eğitim-Sen’e mücadele tarihini büyüten; laik, bilimsel, kamusal, ana dilde parasız nitelikli eğitim mücadelesinden vazgeçmeyen siz dostlarımız tekrar tekrar merhaba. Hoş geldiniz.

Bizlerin çağrısıyla katılan tüm dost kurumlarımıza, kişilere teşekkür ediyoruz.

Zola’nın dediği gibi; vardık, varız, var olacağız. Eğitim emekçileri mücadelesi tarihini; KESK ve kamu emekçileri mücadelesini devam ettireceğiz. KESK, Eğitim-Sen yolunda yürüyor.”

Eğitim-Sen Gebze Şube yönetiminden Elif Aksu’nun sunuculuğunu üstlendiği program Yıldırım Kaya ve Eylem Bahadır’ın konuşmalarının ardından emekliye ayrılan Kubilay Yıldırım’a onurluğunun Şube Kadın Sekreteri Meryem Meriç’in onurluk takdimi ve müzikle devam etti.

GRUP EKSİK GİTAR…

Eğitim-Sen Yalova Şube Başkanı Özgür Girişen, SES Yalova Şube Eşbaşkanı Doktor Murat Gedik, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Üyesi Ayşe Dilek Aksöz, Eğitim-Sen Karamürsel Temsilciliği üyeleri Çağdaş Ayber ve Serhan Özdemir, Eğitim-Sen Yalova Şubesi Üyesi İrfan Kayaş ile Ziraat Bankası Yalova Şubesi çalışanı Emrah Sevinç’ten oluşan Grup Eksik Gitar gerek kendi yazdığı gerek anonim şarkı ve türküleri konuklar için seslendirdi.

RENGARENK

Etkinliğe milletvekillerinin yanı sıra CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ile eşi Cansu Orhan ve Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan,  eski ilçe başkanları Yakup Yılmaz ve Recep Dursun; CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve eski ilçe başkanı Selman Kösali, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, SOL Parti Gebze İlçe Başkanı Okan Şimşek, HDP Gebze İlçe yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube Başkanı Bülent Metin, Tüm Emekl-Sen Gebze İlçe Başkanı Cemil Yüksek,  Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan, TÜED Gebze Şube Başkanı Ali Tunç ile Sinan Yücel, Murat Kaya, Gamze Fırat, Alaybey Seymen, Gülcan – İsmail Yaşar, Selen Su Elidar, Beritan Hazal Kaya, Tanfer Yeşiltepe, Hıdır Güler, Dilesen Karataş, Abbas Kırçıl, Name Yılmaz Fidan, Nermin Uludağ’ın da aralarında bulunduğu eğitim, kültür sanat, siyaset, hukuk, mühendislik camiasından çok sayıda davetli katıldı.

 

icic-007.jpg

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ve yönetimi konukları birlikte selamladı. Programda sunumu Elif Aksu üstlenirken emekliye ayrılan Kubilay Yıldırım’a onurluğu Meryem Meriç tarafından verildi.

 

2007-003.jpg

Milletvekilleri Yıldırım Kaya, Suat Özcan ve Tahsin Tarhan, eski milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile Mehmet Emin Akın, Bülent Metin, Saide Arslan Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu konuklar KESK’in 27’nci kuruluş yılı mutluluğuna ortak oldu.

 

2060.jpg

KESK üyesi şube başkanı ve üyelerden oluşan Grup Eksikgitar sevilen şarkı ve türküleri seslendirdi.

 

2005-007.jpg

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve yönetimi Yıldırım Kaya ile.

 

2010-001.jpg

 

2018-001.jpg

 

2021.jpg

 

2023-001.jpg

 

2029.jpg

 

2043.jpg

 

2034.jpg

 

2040.jpg

 

2031.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.