Kerbela şehitleri anıldı

Kerbela şehitleri anıldı

 Türkiye Caferiler Vakfı tarafından bugün Darıca Nenehatun Stadı’nda Aşura matemi düzenlendi. Programda duygulu anlar yaşandı.Türkiye Caferiler...

 

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından bugün Darıca Nenehatun Stadı’nda Aşura matemi düzenlendi. Programda duygulu anlar yaşandı.

Türkiye Caferiler Vakfı tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanındaki 72 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü nedeniyle matem programı düzenledi. Nenehatun Stadı’nda gerçekleşen programa AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, AKP Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, AKP Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali, Türkiye Caferiler Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Atakan Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı İrsad Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

BU MATEM HEPİMİZİN ACISIDIR

Yapılan saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan programda Azerbaycanlı Anar Mehmetov Kuran Kerim tilaveti okundu. Programın açılış konuşmasını Türkiye Caferiler Vakfı Başkan Yardımcısı Dr. Atakan Özkan yaptı. Özkan Kerbala’da yaşanların en feci bir insanlık suçu ve bir soykırım olduğunu belirterek, “Rabbim ahrette orada şehit edilenlerin hesabı soracaktır” dedi. Kerbela’da yaşananların tüm İslam âleminin ortak yası olduğunu ifade eden Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, “ Bu matem hepimizin acısıdır. Kerbela’da yaşanlar ders alınması gereken acı bir olay olarak her zaman hatırlayacağız” diye konuştu.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Hz. Hüseyin’in, Kerbela’da uğradığı o zulüm ve haksızlığın herkesin yüreğinde derin bir sızı olduğu belirterek, “Kerbela’nın toplumsal vicdanımızdaki yeri ve önemi çok büyüktür. Bugün, bir matem günü. Ama aynı zamanda sevginin de uyanış günüdür. Gözyaşlarımız kaynaşırken birliğimizin, beraberliğimizin coştuğu büyük bir gündür. Her Aşura, bizi birbirimize daha çok kenetliyor’’ ifadelerini kullandı. AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Darıca Kaymakamı Mehmet Öklü, Diyanet İşleri Başkanlığı İrsad Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün programa birer konuşma gerçekleştirerek duygu ve düşünlerini aktardılar. Öte yandan törene katılan kadınların siyah giydikleri görülürken, başlarına üzerinde "Ya Hüseyin " yazılı kırmızı, siyah ve yeşil kurdela bağladılar. Törende vatandaşlar, Kızılay'a kan bağışında bulundu. Program Türkiye Caferiler Vakfı gençlik kolları sergilemiş olduğu tiyatro gösterisi ile son buldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.